CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ιράν ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones στο Ισραήλ – Θα απαντήσουμε άμεσα, λέει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ισραηλινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. 

Τα drones εκτιμάται ότι χρειάζονται αρκετές ώρες για να καλύψουν την απόσταση και να φτάσουν στο Ισραήλ.

To IDF επιβεβαίωσε την επίθεση λέγοντας πως τα drone αυτά θα αναχαιτιστούν από τον ισραηλινό στρατό και με την βοήθεια των Αμερικανών και συνέστησε στον κόσμο να βρει καταφύγιο στα καταφύγια.

BREAKING: IDF spokesperson confirms that a swarm of drones were launched from Iran towards Israel, which will take a few hours to arrive.

Israel with USA and other allies are prepared to intercept them. IDF asking civilians to remain near bomb shelters. GPS disabled in Israel. pic.twitter.com/Cwj9vr8lvz

— Hen Mazzig (@HenMazzig) April 13, 2024

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με διάγγελμά του δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για άμεση επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Έκλεισαν σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Ισραήλ

Στο μεταξύ οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ έδωσαν εντολή νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου να μην ανοίξουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από την Κυριακή (14/4). Παράλληλα, ανακοίνωσαν την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες.

Related Articles

Πέθανε η μητέρα του Σταύρου Μπαλάσκα

cars

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Νέο Audi RS4 Avant. Ο καλός φίλος του “ανήσυχου” οικογενειάρχη έγινε καλύτερος!

cars

Εντός του 2021 η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-AMG

cars

Opel. Eπενδύει στους καινοτόμους προβολείς για τα μοντέλα της

cars

Το τέλος πλησιάζει για το BMW i8.

cars

Το Πακιστάν τα έβαλε με την Μαλάλα λόγω της συνεργασίας με την Χίλαρι Κλίντον

cars

Volkswagen Golf GTI. Έτοιμη η όγδοη γενιά του μοντέλου

cars

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου περισσότερο βλάπτει, παρά βοηθάει το Ισραήλ

cars