CARSNEWS
AUTONEWS

Το τέλος πλησιάζει για το BMW i8.

Η BMW έδειξε εξαιρετική τόλμη παρουσιάζοντας την έκδοση παραγωγής του i8 το 2013. Σκέψου ότι έκανε αυτό που ακόμα οι κατασκευαστές διστάζουν να κάνουν, ένα plug-in υβριδικό sports car, πριν από 7 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. Το BMW i8, παρά τα μειονεκτήματα του, είναι ένα αξιόμαχο sports car με 374 ίππους και 570 Nm ροπής από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μικρή μπαταρία. Το βάρος διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 1.500 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση συνθετικών υλικών και η οδική του συμπεριφορά απαιτούσε κάποια εξοικείωση, αλλά αντάμειβε τον οδηγό όπως και η ταχύτητα του.

Όλα τα καλά φτάνουν σε κάποιο τέλος όμως και το i8 δεν μπορεί να αποφύγει αυτήν την παγκόσμια αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες αγγλικού μέσου, η παραγωγή του plug-in υβριδικού sports car της BMW αναμένεται να τερματιστεί τον ερχόμενο Απρίλιο, αν και η γερμανική εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία. Η μοναδική επίσημη δήλωση αναφέρει πως “οι πελάτες που ενδιαφέρονται για ένα i8 κατά παραγγελία θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου”.

Να υπενθυμίσουμε δε, ότι η BMW εξακολουθεί να μην έχει κατασταλάξει σε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά στην αντικατάσταση του i8. Προς το παρόν, η εταιρία εστιάζει στο λανσάρισμα μίας σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (βλ. iX3, i4 και iNEXT) και ενώ πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε στον κόσμο το Vision M Next που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να το οραματιστείς ως την φυσική συνέχεια του i8, με έναν plug-in υβριδικό, δίλιτρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 600 ίππους, δεν έχει δώσει το πράσινο φως ακόμα. Η BMW πρέπει να αποφασίσει αν ο διάδοχος του i8 θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο ή ένα υβριδικό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θανάσης Ευθυμιάδης: Κάποτε είχα 5 αυτοκίνητα και 5 μηχανές, τώρα έχω ένα αυτοκινητάκι εδώ και 18 χρόνια

cars

Το Dune Taxi της BMW εμφανίστηκε από το πουθενά.

cars

Η Ferrari «χρυσώνει» τον Σαρλ Λεκλέρκ με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για να ανανεώσει ως το 2029

cars

Εντυπωσιακό βίντεο από νυχτερινή πτώση ελλήνων και πολωνών αλεξιπτωτιστών πάνω από την Αθήνα

cars

Seat. Με πλήρη γκάμα στην Έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019»

cars

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Ανάκληση σε Toyota Proace City

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 13/3/2024

cars

Champions League: Στους «8» η Μπαρτσελόνα με 3άρα επί της Νάπολι

cars