CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV Volvo EM90 έχει αυτονομία έως και 738 χιλιομέτρων

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό premium MPV, Volvo EM90 που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, έχει αυτονομία έως και 738 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών CLTC.

Εφοδιάζεται με μπαταρία 116 kWh και ο χρόνος φόρτισης από 10% έως 80% εκτιμάται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Τροφοδοτούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 200 kW, το EM90 μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξοπλίζεται με όλο το hardware που απαιτείται για αμφίδρομη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την μπαταρία του EM90 να χρησιμοποιηθεί ως power-bank, για να φορτίσει άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συσκευές.

Το EM90 εξοπλίζεται με τροχούς Aero 19 ή 20 ιντσών όπου η αεροδυναμική απόδοση, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας. Επίσης, εξοπλίζεται με το σύστημα Safe Space Technology, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει όλους, μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τέλος, υποστηρίζονται από την προηγμένη υπολογιστική ισχύ και ένα περιμετρικό σύστημα αισθητήρων, με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κάμερες surround με περιφερειακή λήψη, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, καθώς και υπερηχητικά ραντάρ.

Related Articles

Νέο Seat Leon. Καινούριο σε όλα

cars

Ford. Δίνει λύσεις για την ηλεκτροκίνηση

cars

Η Nissan λέει όχι στον εξηλεκτρισμό του νέου “Z”… προς το παρόν!

cars

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept. Ελκυστική πρακτικότητα.

cars

Audi Q5 vs BMW X3 vs Volvo XC60. Εξηλεκτρισμός εναντίον… oldschool.

cars

Πώς συγκρίνεται η θηριώδης G63 AMG με το Audi RS3 και ένα Leon Cupra R;

cars

 Renault Clio 1.0 TCe LPG. Για πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα

cars

Ο Gordon Murray προσφέρει το απόλυτο “όπλο” για την πίστα.

cars

Η Porsche μελετά την προοπτική ενός νέου, ηλεκτρικού μοντέλου.

cars