CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Gordon Murray προσφέρει το απόλυτο “όπλο” για την πίστα.

Το Τ.50 ήταν μονάχα η αρχή. Μία τρομερή αρχή καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον πνευματικό διάδοχο της θρυλικής F1. Ένα καινοτόμο supercar που κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth, με χωρητικότητα 4 λίτρων, ιπποδύναμη που αγγίζει τα 650 άλογα και κόφτη κάπου εκεί ψηλά στις 12.100 σ.α.λ. που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο. Ένα διαμάντι ευρηματικότητας που δεν ζυγίζει περισσότερο από 986 κιλά και μένει “κολλημένο” στον δρόμο χάρη σε ένα φανταστικό σύστημα αεροδυναμικής με έναν γιγαντιαίο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος. Αυτό όμως, επαναλαμβάνω, ήταν μονάχα η αρχή καθώς η Gordon Murray Automotive ανακοίνωσε την “S” έκδοση που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα κι έτσι είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό.

Αυτό σημαίνει ότι ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με κανονισμούς εκπομπών ρύπων και θορύβου κι έτσι παράγει πλέον περισσότερα από 700 άλογα. Σημαίνει επίσης ότι η καμπίνα δεν προσφέρει πλέον κλιματισμό, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αποθηκευτικούς χώρους και ηχομόνωση με αποτέλεσμα το βάρος να έχει μειωθεί κατά 94 κιλά μόνο και μόνο χάρη σε αυτές τις μετατροπές. Στην μείωση του βάρους συμβάλλουν τόσο το νέο, ανθρακονημάτινο κάθισμα για τον οδηγό, όσο και η αφαίρεση ενός εκ των δύο καθισμάτων για τους επιβάτες ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις ζάντες κράματος μαγνησίου. Στις αλλαγές περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του μηχανικού κιβωτίου με ένα νέο, 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι καθώς το πλήρως ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό bodykit που σε συνδυασμό με τον προαναφερθέντα ανεμιστήρα παράγει περισσότερα από 1.500 κιλά downforce με το T.50 S να λειτουργεί μονίμως σε “High Downforce” mode και τον ανεμιστήρα μονίμως στις 7.000 σ.α.λ. Επίσης, να αναφέρουμε ότι η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 40 χιλιοστά, το σύστημα ψύξης του λιπαντικού έχει μετατοπιστεί για να βελτιωθεί η ροή του αέρα προς την πίσω αεροτομή και οι αεραγωγοί για την ψύξη των φρένων έχουν ανασχεδιαστεί για βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας τους.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν το τίμημα τους και στην περίπτωση του T.50 S, αυτό ανέρχεται στα 3,1 εκατομμύρια λίρες προ φόρων ή περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Η GMA ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν μόλις 25 αυτοκίνητα και τα μισά έχουν ήδη βρει το νέο τους σπίτι πριν καν παρουσιαστεί το μοντέλο. Δεδομένου ότι τα 100 T.50 εξαντλήθηκαν σε μόλις 48 ώρες, η πιο σκληροπυρηνική έκδοση μάλλον δεν θα αργήσει να γράψει “sold out”…

The post Ο Gordon Murray προσφέρει το απόλυτο “όπλο” για την πίστα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Formula 1 ήρθε στη Θεσσαλονίκη – Μονοθέσιο της Red Bull θα τρέξει σήμερα στη Νέα Παραλία

cars

Το Gymkhana επιστρέφει με νέο αίμα και ένα Impreza 860+ ίππων!

cars

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

cars

Toyota: Πλέον δεν είμαστε απλά ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων.

cars

Νέος CEO στην Ferrari ο Benedetto Vigna.

cars

Νεαρός έπεσε από από μπαλκόνι του 3ου ορόφου στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

cars

Αλλάζει και συνεχίζει το Volkswagen Passat.

cars

Νέο Audi RS4 Avant. Ο καλός φίλος του “ανήσυχου” οικογενειάρχη έγινε καλύτερος!

cars

Σύντομη γνωριμία με το νέο Hyundai Kona

cars