CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο Hypercar της Ferrari θα θέσει νέα δεδομένα

Στο Maranello το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον αντικαταστάτη της LaFerrari και ήδη οι Ιταλοί έχουν βρίσκονται στην φάση της εξέλιξης και των πρώτων μυστικών δοκιμών. Μάλιστα ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρίας Enrico Galliera αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Auto Express πως η αποκάλυψη του μοντέλο θα γίνει μετά το 2022 και πως θα υπάρχει και διαφορετική φιλοσοφία από την LaFerrari.

Σήμερα η ισχυρότερη Ferrari είναι η SF90 Stradale (την βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία) η οποία εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,0 lt σε συνδυασμό με τρείς ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ στους 1.000 PS.

Αν και η διάδοχος της LaFerrari αναμένεται να έχει περισσότερα άλογα ο Galliera λέει πως δεν θα είναι αυτός ο τομέας που θα επικεντρωθούν οι ειδικοί στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, αλλά η μείωση του βάρους, η αεροδυναμική και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Φυσικά όλα αυτά απασχολούν και βελτιώνονται συνεχώς από τους Ιταλούς, αλλά στο νέο hypercar η πρόοδος θα είναι ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας πρωτόγνωρα στάνταρ στον μαγικό κόσμο των υπέρ-κατασκευών. Παράλληλα o Galliera δήλωσε πως η Ferrari του θα διατηρήσει τον εμβληματικό V12 και αν μπορούσε θα τον κρατούσε δίχως υβριδικά συστήματα που συνεπάγονται πρόσθετο βάρος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Car Quiz: Πόσα αυτοκίνητα αναγνωρίζετε από τα πίσω φώτα τους;

cars

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

cars

Συγκρίνουμε τα πανίσχυρα Audi RS6 Avant και Tesla Model S 100D

cars

GP Άμπου Ντάμπι – FP1: Hamilton και 1-2 της Mercedes για αρχή

cars

Το νέο τεύχος του Car and Driver κυκλοφορεί εκτάκτως 28/2 με τα Παραπολιτικά

cars

Η Honda δίνει “δεύτερη ζωή” στις μπαταρίες των ηλεκτρικών και υβριδικών (Video)

cars

Κλείνει τμήμα της Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών – Μειωμένα κόμιστρα στα διόδια Τραγάνας

cars

Η Tesla θα καταργήσει τις πρέσες και θα χρησιμοποιεί χυτά εξαρτήματα αλουμινίου

cars

Η δραματική διάσωση επιβατών από φλεγόμενο van (Video)

cars