CARSNEWS
AUTONEWS

Το BMW M Hybrid V8 Art Car στις 24 Ώρες του Le Mans

Η αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του 20ου BMW Art Car έχει ξεκινήσει. Στις 21 Μαΐου, η BMW M Hybrid V8 που φιλοτέχνησε η Julie Mehretu και πρόκειται να συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans στις 15/16 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι.

Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει ήδη μερικά στοιχεία από το δημιούργημά της. Επιπλέον, έχει επιβεβαιωθεί ότι το Art Car θα φέρει τον αριθμό εκκίνησης 20 με οδηγούς τους Sheldon van der Linde (RSA), Robin Frijns (NED) και René Rast (GER).

Η BMW M Hybrid V8 με τον αριθμό 20 θα είναι το πρώτο Art Car από το 2017, όταν η M6 GTLM που φιλοτέχνησε ο John Baldessari έτρεξε στις 24 Ώρες της Daytona (ΗΠΑ), ενώ ακολούθησε το εικονικό M6 GT3 Art Car του Cao Fei στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIA GT στο Μακάο (CHN).

Στο παρελθόν, τα πιο διάσημα BMW Art Cars έχουν λάβει μέρος στο Le Mans: το 1975, η 3.0 CSL του Alexander Calder, το 1976, η 3.0 CSL του Frank Stella, το 1977, η 320i Turbo του Roy Lichtenstein, το 1979, η M1 του Andy Warhol, το 1999, η V12 LMR της Jenny Holzer και το 2010, η M3 GT2 του Jeff Koons. Αυτή η εντυπωσιακή συλλογή εμπλουτίζεται τώρα με την BMW M Hybrid V8 της Julie Mehretu.

Έργα τέχνης σε τροχούς

Για τη δημιουργία του 20ού BMW Art Car, η Mehretu εμπνέεται από τα χρώματα και τα σχήματα ενός πίνακα ζωγραφικής μεγάλου μεγέθους από μια πιο πρόσφατη σειρά έργων της: οι σκοτεινές φωτογραφίες, τα διάστικτα πλέγματα, το σπρέι χρώματος νέον και τα εμβληματικά χειρονομιακά σημάδια της Mehretu προσδίδουν στο έργο της μια αφηρημένη μορφή. Μεταφέρει το προκύπτον οπτικό μοτίβο ως φωτογραφία υψηλής ανάλυσης στο περίγραμμα του οχήματος χρησιμοποιώντας μια τεχνική τρισδιάστατης χαρτογράφησης.

Έτσι δημιουργείται το μοναδικό καλλιτεχνικό περιτύλιγμα με το οποίο η BMW M Hybrid V8 θα τρέξει στο Le Mans.

Για πρώτη φορά, η Mehretu συνεργάζεται με την BMW σε ένα τρισδιάστατο format. Η αλληλεπίδραση των επιφανειών και της γεωμετρίας του οχήματος δημιουργεί ένα remix στοιχείων της ζωγραφικής της και ανοίγει νέες προοπτικές για την καλλιτέχνιδα στη δημιουργική της διαδικασία.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, η τρισδιάστατη έκδοση του έργου τέχνης μπορεί να εφαρμοστεί στην M Hybrid V8 μόνο μέσω μιας μεμβράνης περιτύλιξης (φιλμ). Για το σκοπό αυτό, η Mehretu συνεργάζεται στενά με τη γερμανική ομάδα Race Spirit με επικεφαλής τους Manuel Eberl και Gertraud Brenninger για τον σχεδιασμό του 20ου BMW Art Car. Η Race Spirit έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου που δημιούργησε ο Jeff Koons για το 17ο BMW Art Car.

Related Articles

Πλήρης ανανέωση για το Mazda 2: Νέα εξωτερική εμφάνιση και αναβαθμισμένο εσωτερικό

cars

Το Across είναι το νέο SUV της Suzuki και βασίζεται στο Toyota RAV4!

cars

Νέα λεωφορειακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

cars

Ποιος ο λόγος να κουβαλάτε ακριβές, «επώνυμες» βαλίτσες στο ταξίδι σας;

cars

Η νέα γενιά των μικρών της FCA θα βασίζεται σε τεχνολογία της PSA.

cars

Hλεκτρικά αυτοκίνητα. Με ταξική διάχυση!

cars

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

Σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

cars

Το νέο κέντρο εκπαίδευσης της BMW

cars