CARSNEWS
NEW MODELS

Το Tesla Model S θα αποκτήσει αυτονομία 1.000 km!

To νέο Roadster της Tesla, πέρα από όλα τα άλλα, δίνει και μια εικόνα της πορείας εξέλιξης της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιεί η αμερικάνικη εταιρεία στα μελλοντικά της μοντέλα. Έτσι το Roadster θα έχει το σύστημα πρόωσης που ονομάζεται Plaid και σε αντίθεση με ότι ισχύει μέχρι τώρα δεν θα έχει μόνο δύο αλλά συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Οι οποίοι σύμφωνα με την Tesla θα του εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 400 km/h και ένα 0-100 km/h σε λιγότερα από 2,0 δεύτερα. Από την τελική ταχύτητα και μόνο προκύπτει, με βάση υπολογισμούς, μια συνδυαστική απόδοση περίπου 1.000 PS. Η οποία φυσικά απαιτεί και τροφοδοσία από μια ενισχυμένη σε ότι αφορά την ενεργειακή της χωρητικότητα μπαταρία. Που πρέπει, με βάση και πάλι υπολογισμούς να είναι γύρω στις 200 kWh.

To Plaid έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Model S, όταν αυτό κυνηγούσε τον απόλυτο χρόνο των ηλεκτρικών στο Nürburgring, ενώ από τη στιγμή που θα υπάρχει η τεράστια μπαταρία μπορεί και αυτή να τοποθετηθεί στη μεγάλη λιμουζίνα.

Στην περίπτωση αυτή η αυτονομία της, σε συνδυασμό με έναν από τους υπάρχοντες συνδυασμούς πρόωσης θα μπορούσε να φτάνει μέχρι και τα 1.000 km. Τιμή που άλλωστε η Tesla έχει υποσχεθεί και για το Roadster, αν η ταχύτητα κίνησής του είναι στα πλαίσια των ορίων που ισχύουν στους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους. Το πρόβλημα εδώ είναι το βάρος της μπαταρίας, η οποία είναι πολύ πιθανό να ζυγίζει πάνω από 1.200 kg.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτά είναι τα 20 νέα μοντέλα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2020!

cars

Η μελλοντική Alfa Romeo 4C είναι μια πραγματική θεά

cars

H Bugatti δοκιμάζει τη θηριώδη Chiron Pur Sport των €3 εκατομμυρίων στην πίστα

cars

Αν έχεις τύχη διάβαινε: Δείτε οδηγούς που γλίτωσαν από την (Πράσινη) Κόλαση! (Video)

cars

Πισωκίνητο και εξακύλινδρο το νέο Mazda 6

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class: Η επιτομή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας!

cars

O Sylvester Stallone πουλά την προσωπική του Cadillac!

cars

Η Lamborghini Urus ST-X θα παρουσιαστεί φέτος, ενώ η υβριδική αργεί ακόμα

cars