CARSNEWS
AUTONEWS

1.189 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πλευρά του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση

Ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ στοίχισε από την αρχή του τη ζωή σε 1.189 ανθρώπους της ισραηλινής πλευράς όπως αναφέρει η νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που στηρίζεται σε επικαιροποιημένα στοιχεία.

Για να καταλήξει σε αυτόν τον αριθμό, το AFP διασταύρωσε στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ξεχωριστά από τον ισραηλινό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, τον στρατό, την αστυνομία, τη Σιν Μπετ (σ.σ. την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ) και το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου. Λαμβάνει επίσης υπόψη τους ομήρους που έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 796 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 76 αλλοδαπών. Σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται 14 άμαχοι (12 Ισραηλινοί και δύο Ταϊλανδοί) που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας και ο θάνατός τους έχει επιβεβαιωθεί από τον ισραηλινό στρατό. Λαμβάνονται επίσης υπόψη 57 αστυνομικοί, 9 μέλη της Σιν Μπετ και 313 στρατιώτες που βρήκαν τον θάνατο κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και τις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό το επόμενο τριήμερο στο νότιο Ισραήλ. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός ανθρώπου.

Τα δεδομένα δεν καθιστούν δυνατή τη διάκριση μεταξύ των θυμάτων της Χαμάς και των αμάχων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν με ένοπλους Παλαιστίνιους που είχαν ταμπουρωθεί σε πόλεις και κιμπούτς. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν το AFP και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες και βολές πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές.

Από τους 252 αιχμαλώτους της Χαμάς, 121 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά 37 εξ αυτών είναι νεκροί, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα σχεδόν 36.100 άνθρωποι – στην πλειονότητά τους άμαχοι – σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Άνδρας άνοιξε πυρ 28 φορές σε πάρκο του Μίσιγκαν – Τραυματίστηκαν 10 άτομα, ανάμεσά τους ένας 8χρονος

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Αποχωρεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την ΑΕΚ – Νέος ιδιοκτήτης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Bury

Ακυρώνεται για πρώτη φορά η έκθεση του Τόκιο έπειτα από 67 χρόνια!

cars

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato – Μοναδική και εντυπωσιακή!

cars

Το ψηφιακό εβδομαδιαίο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Η επένδυση στο καλό δημόσιο σχολείο μειώνει τις ανισότητες»

Bury

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την κατάληψη ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία

cars

Renault Twingo Z.E. Ένα ηλεκτρικό “super-αυτοκίνητο πόλης”!

cars

Η Mercedes-AMG SL δοκιμάζεται σκληρά στο κρύο.

cars