CARSNEWS
AUTONEWS

Γιατί ο Πούτιν μπορεί να «πυροβόλησε» τα πόδια του με την απόλυτη επικράτηση στις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκλέχτηκε πρόεδρος της Ρωσίας με τεράστιο ποσοστό στις εκλογές, ωστόσο αυτή η επικράτηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να πληγώσει τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Politico, υπάρχουν καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές, ειδικά σε μέρη που ο Πούτιν δεν έχει απήχηση. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες περιοχές η ψηφοφορία φέρεται να έγινε ηλεκτρονικά.

Επίσης, στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας ψήφισαν όλοι οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους πριν τον πόλεμο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί, αφού ο πληθυσμός μειώθηκε λόγω των εχθροπραξιών ή ακόμη και να έμενε στάσιμος, δύσκολα θα πήγαινε στα εκλογικά κέντρα, εν μέσω βομβαρδισμών.

Έτσι, το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να κέρδισε 9 στους 10 ψηφοφόρους, μπορεί να αποτελέσει συσπειρωτικό παράγοντα για όσους διαφωνούν μαζί του. Συγκεκριμένα, αν κέρδιζε με μικρότερο ποσοστό, θα έδινε την εντύπωση πως δεν ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, άρα οι αντιφρονούντες θα είχαν λόγο να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον και να μην καταφύγουν σε ακραίες λύσεις.

Αντιθέτως, τώρα αν δοθεί η ευκαιρία, ενδεχομένως ο Πούτιν να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με όσους διαφωνούν μαζί του, ειδικά όσο περνάει ο καιρός, αφού όχι μόνο συνεχίζεται ο πόλεμος, αλλά μεγαλώνει ηλικιακά και ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος.

Related Articles

Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition. Για ξεχωριστές μετακινήσεις

cars

Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Bury

Dacia Sandero Stepway 1.0TCe 100PS LPG. Έχει τα πάντα και συμφέρει

cars

Με “καρδιά” M3 και 500+ άλογα η κορυφαία Toyota Supra GRMN;

cars

Volvo. Επενδύει συνεχώς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

cars

Εκβίαζαν 44χρονο ότι θα τον δυσφημίσουν στα ΜΜΕ και ζητούσαν υπέρογκα ποσά

cars

Π. Γιαννόπουλος: Όταν κατέβηκα στις εκλογές, μου έβριζαν τη μάνα, την οποία είχα χάσει έναν χρόνο πριν

Bury

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ο Άρης ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης

cars

Subaru Solterra. Το πρώτο της ηλεκτρικό SUV

cars