CARSNEWS
AUTONEWS

Φέτος μπορεί να γίνουν οι «θερμότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες» και η ζέστη να απειλήσει τις ζωές αθλητών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μπορεί να είναι οι θερμότεροι στην ιστορία, με τη ζέστη ενδεχομένως να απειλήσει τις ζωές των αθλητών, όπου θα αγωνίζονται κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η έκθεση με όνομα «Δακτύλιοι της φωτιάς: Κίνδυνος από τη ζέστη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι» υποστήριξε ότι φέτος αναμένεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει αρκετά, ειδικά την περίοδο που θα διεξάγεται η αθλητική διοργάνωση.

Ως παράδειγμα έφερε τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο, όπου οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Οι αγωνιζόμενοι έκαναν εμετό και λιποθύμησαν στις γραμμές τερματισμού, χρησιμοποιήθηκαν αναπηρικά αμαξίδια για να μεταφέρουν τους αθλητές μακριά από τις καμένες από τον ήλιο αρένες και ο φόβος να πεθάνει κάποιος από τις θερμοκρασίες αναφέρθηκε ακόμη και στη μέση του αγώνα από τον τενίστα Ντανίλ Μεντβέντεφ», έγραψε η έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε μια σειρά μέτρων για να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών, αναφέροντας ότι «δυστυχώς, η ακραία ζέστη είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο». Επίσης, αρκετοί αθλητές ζήτησαν να μεριμνήσουν σχετικά οι διοργανωτές, με τους Γάλλους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί μέχρι στιγμής.

Related Articles

Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Νότια Βραζιλία

cars

Η Lotus κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

cars

Η Kia αποκαλύπτει λίγο περισσότερο από το νέο Sorento.

cars

Ο γιος της Πόλυς Πάνου αποκαλύπτει: Ανακάλυψα ότι με είχε υιοθετήσει όταν ήμουν 12 ετών

Το Polestar 2 γίνεται πιο προσιτό με νέα, δικίνητη έκδοση.

cars

Toyota Corolla Cross. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική

cars

Νέο Volkswagen Passat. Διαθέσιμο από 27300 Ευρώ

cars

Σαν σήμερα 10 Απριλίου: Οι Beatles τραγουδούν το κύκνειο άσμα τους

Bury

Αυτά είναι τα μέτρα για τον τελικό του Conference League – 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους, τι θα ισχύσει για τους οπαδούς

Bury