CARSNEWS
NEW MODELS

Με 1.400άρη κινητήρα το νέο Leon Cupra

Υβριδική θα είναι η επόμενη γενιά του Leon Cupra σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της Seat.

To δημοφιλές hothatch θα εξοπλιστεί με ένα plug-in υβριδικό σύνολο αφετηρία του οποίου θα αποτελέσει ο γνωστός TSI κινητήρας του 1,4 λίτρου.

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου θα φτάνει τους 244 ίππους, ενώ η «ηλεκτρική» αυτονομία θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο η Seat προσθέτει στην γκάμα της μια πρόταση με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει την επαφή της με ένα κοινό που αρέσκεται στις υψηλές επιδόσεις.

Σίγουρα οι 244 ίπποι δεν τοποθετούν το Leon Cupra στην κορυφή της κατηγορίας του, ωστόσο, αποτελεί μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία οι Ισπανοί θα επιχειρήσουν να χτίσουν το νέο τους brand που για την ώρα τουλάχιστον σχοινοβατεί.

Πληροφορίες θέλουν τη Seat να προχωρά και στην παραγωγή του Leon Cupra R το οποίο και θα κινείται στην περιοχή των 300 ίππων, αξιοποιώντας την παρουσία του δίλιτρου TSI κινητήρα κάτω από το καπό του.

Περισσότερα στοιχεία για τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων του νέου Seat Leon είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του αυτοκινήτου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Porsche 911 Targa: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

cars

O Tobias Moers είναι ο νέος CEO της Aston Martin

cars

Από πλαστικά μπουκάλια οι επενδύσεις του νέου Audi A3

cars

Ο Φρανκεστάιν με 4 τροχούς: ΒΜW σειρά 7 σε στρατιωτικό φορτηγό! (Video)

cars

Η Hyundai καταρρίπτει τους μύθους της ηλεκτροκίνησης

cars

Ιδού οι «8 2» υποψήφιοι αντι-Vettel για τη Ferrari

cars

Verstappen για τα sprint: «Ένας αγώνας είναι αρκετός»

cars

Dodge Viper με 3.500 PS «απογειώνεται» στο 400άρι και κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (video)

cars

Ο Esteban Gutierrez κάνει έναν γύρο στην πίστα του Βιτενάμ! (video)

cars