CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Volvo XC90 θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση το 2022!

Το Volvo XC90 διανύει τον 6ο χρόνο της ζωής του και παρότι δεν δείχνει ότι χρειάζεται ανανέωση πρέπει να εκσυγχρονιστεί ώστε να συμβαδίζει με τις υπόλοιπες προτάσεις της σουηδικής εταιρίας – τόσο ποιοτικά, όσο και τεχνολογικά. Έτσι, θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση της αναβαθμισμένης SPA αρχιτεκτονικής και αυτό θα του επιτρέψει να προσφέρει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοσης, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Η έκδοση αυτή θα προστεθεί στην γκάμα το 2022 ως μία εναλλακτική στις plug-in και “mild” υβριδικές ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις δεσμεύσεις της σουηδικής εταιρίας, δεν προβλέπεται να προσφέρεται κάποια πετρελαιοκίνητη εκδοχή καθώς αυτό είχε ανακοινώσει η Volvo για τα μοντέλα που αντικαθιστά και προσθέτει στο portfolio της από εδώ και πέρα. Αυτό που θα προσφέρει όμως το νέο XC90, θα είναι υψηλές δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην πλήρη αυτονομία αν οι κανονισμοί το επιτρέψουν.

Παράλληλα, ο Samuelsson επιβεβαίωσε την επέκταση της μικρότερης σειράς με ένα ακόμα μοντέλο που θα τοποθετεί δίπλα στο XC40. Προς το παρόν δεν έχουμε σαφή εικόνα για το στιλ αμαξώματος που έχει επιλέξει η Volvo καθώς το νέο μοντέλο σίγουρα δεν θα έχει σχέση με το XC40 αλλά ούτε θα αντικαθιστά επακριβώς το V40. Πριν από λίγο καιρό, ο Lex Kerssemakers είχε δηλώσει ότι η Volvo “πρέπει να γίνει περισσότερο δημιουργική” για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου και αυτό μας κάνει να το προσμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σπαρακτικό αντίο της Μιμής Ντενίση στον Γιάννη Φέρτη: «Δεν σε αποχαιρετώ, θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου, αγαπημένε μου»

Bury

Σε μια μέρα εκδόθηκαν 26.073 MyAuto wallet – Τι πληροφορίες περιέχει η εφαρμογή

cars

Volvo. Αποκαλύπτει το σχέδιο της για το περιβάλλον

cars

Σαν σήμερα 30 Απριλίου: Ο Χίτλερ αυτοκτονεί μαζί με την Εύα Μπράουν στο υπόγειο καταφύγιό του

cars

Μαρία Ηλιάκη: Όποιος λέει ότι ο ερχομός ενός παιδιού δεν διαταράσσει τις ισορροπίες στο ζευγάρι είναι ψεύτης

Bury

Χρέη στην εφορία: Νέοι κανόνες για να μην χάνουν τις ρυθμίσεις οι οφειλέτες

cars

Σαρωτικοί έλεγχοι για αυθαίρετα στη Μύκονο – Φωτογραφίες με το πριν και το μετά σε 13 επιχειρήσεις

Bury

Επιστρέφει το Power of Love – Στον «αέρα» το πρώτο τρέιλερ

Bury

Ο Πέτερ Πελεγκρίνι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία

cars