CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Πέτερ Πελεγκρίνι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία

Ο υποστηριζόμενος από την κυβέρνηση Πέτερ Πελεγκρίνι επικράτησε του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ιβάν Κόρτσοκ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία.

Με καταμετρημένα τα αποτελέσματα από το 98% των εκλογικών τμημάτων, ο Πελεγκρίνι εξασφαλίζει 53,85% έναντι 46,14% του Κόρτσοκ.

Ο 59χρονος Κόρτσοκ αναγνώρισε πριν από λίγα λεπτά την ήττα του και συνεχάρη τον Πελεγκρίνι για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης είχε ταχθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας, όπως και η απερχόμενη πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα που επέλεξε να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Ο 49χρονος Πελεγκρίνι προέρχεται από το φιλορωσικό κυβερνητικό στρατόπεδο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Μολονότι έχει κυρίως εθιμοτυπικό ρόλο, ο πρόεδρος της Σλοβακίας επικυρώνει τις διεθνείς συνθήκες, διορίζει δικαστές και είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ο αρχηγός του κράτους, το οποίο έχει πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δικαίωμα βέτο σε νομοσχέδια που εγκρίνει το κοινοβούλιο.

Related Articles

Formula 1: Νίκησε και τη βροχή ο Φερστάπεν στην Ολλανδία

cars

Audi S3. Ψυχωμένο Sportback ή Sedan, με 310 ίππους!

cars

Το νέο, ηλεκτρικό Hummer έρχεται το φθινόπωρο τελικά!

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. Σωστή επιλογή για ποδαρικό από γνωρίζοντες

cars

Η Hyundai και η KIA προσφέρουν φόρτιση και στάθμευση (+video)

cars

Mini Cooper E σε Classic

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Mini Interaction Unit: Φόρος τιμής στην επιστημονική φαντασία

cars

Συνελήφθη 32χρονος για την αρπαγή βρέφους από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων

cars