CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Volvo XC90 θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση το 2022!

Το Volvo XC90 διανύει τον 6ο χρόνο της ζωής του και παρότι δεν δείχνει ότι χρειάζεται ανανέωση πρέπει να εκσυγχρονιστεί ώστε να συμβαδίζει με τις υπόλοιπες προτάσεις της σουηδικής εταιρίας – τόσο ποιοτικά, όσο και τεχνολογικά. Έτσι, θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση της αναβαθμισμένης SPA αρχιτεκτονικής και αυτό θα του επιτρέψει να προσφέρει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοσης, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Η έκδοση αυτή θα προστεθεί στην γκάμα το 2022 ως μία εναλλακτική στις plug-in και “mild” υβριδικές ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις δεσμεύσεις της σουηδικής εταιρίας, δεν προβλέπεται να προσφέρεται κάποια πετρελαιοκίνητη εκδοχή καθώς αυτό είχε ανακοινώσει η Volvo για τα μοντέλα που αντικαθιστά και προσθέτει στο portfolio της από εδώ και πέρα. Αυτό που θα προσφέρει όμως το νέο XC90, θα είναι υψηλές δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην πλήρη αυτονομία αν οι κανονισμοί το επιτρέψουν.

Παράλληλα, ο Samuelsson επιβεβαίωσε την επέκταση της μικρότερης σειράς με ένα ακόμα μοντέλο που θα τοποθετεί δίπλα στο XC40. Προς το παρόν δεν έχουμε σαφή εικόνα για το στιλ αμαξώματος που έχει επιλέξει η Volvo καθώς το νέο μοντέλο σίγουρα δεν θα έχει σχέση με το XC40 αλλά ούτε θα αντικαθιστά επακριβώς το V40. Πριν από λίγο καιρό, ο Lex Kerssemakers είχε δηλώσει ότι η Volvo “πρέπει να γίνει περισσότερο δημιουργική” για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου και αυτό μας κάνει να το προσμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Aston Martin Vantage Roadster έχει την ταχύτερη οροφή στον κόσμο!

cars

Ο καιρός σήμερα 15/4/2024

cars

Kia EV6. H επόμενη μέρα της ΚΑΙ είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα

cars

Έρχεται και η SUV έκδοση του νέου GMC Hummer.

cars

Η Τεχεράνη απειλεί όποια χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της για ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Bury

Λάζαρος Γεωργακόπουλος για την άνοια της μητέρας του: Δεν μπορούσα να το δεχτώ, νόμιζα ότι με κοροϊδεύει

Bury

Με τεχνολογία F1 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder;

cars

Team Peugeot Total Energies: Τα εξωτικά Peugeot 9X8 στοχεύουν βάθρο στο Fuji Speedway

cars

Νέα Maserati GranTurismo. Έρχεται το 2021.

cars