CARSNEWS
NEW MODELS

Θύμα του Κορονοϊού το κινεζικό Grand Prix

Την απόφαση για την αναβολή του κινεζικού Grand Prix έχει λάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητο Αθλητισμού την οποία πρόκειται να κοινοποιήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Η FIA οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά και τη θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν το κινεζικό Grand Prix να μετατίθεται χρονικά στο φετινό καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ανάλογη άλλωστε ήταν και η απόφαση της Formula E, η ανέβαλλε το E-Prix στην κινεζική πόλη Sanya το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν στις 21 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA έχει ήδη απευθυνθεί στους διοργανωτές άλλων Grand Prix με σκοπό να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση τουλάχιστον από τη Ρωσία.

Η διεξαγωγή του GP Κίνας ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου και αν τελικά δεν βρεθεί λύση ως προς την αντικατάστασή του είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί μια ανάπαυλα τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσα στο GP του Βιετνάμ (5 Απριλίου) και το ολλανδικό Grand Prix (3 Μαΐου).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι σκοτώνει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού οχήματος

cars

Βόλτα στο Μιλάνο: Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

Η καθηλωτική Lancia Stratos Zero γράφει ιστορία

cars

Czinger 21C: Το ανθρακονημάτινο βέλος προσγειώνεται στη Γενεύη

cars

Toyota Prius: Έρχονται νέα εξαρτήματα από την Gazoo Racing χάρη στην TRD

cars

Αμφίβολη η διεξαγωγή του Κινεζικού GP το 2023

cars

Ανάλυση: Γιατί ο κορωναϊός μπορεί να σκοτώσει την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Αυτό είναι το νέο Audi A3 Sportback (Video)

cars

Τώρα και τα βαν αποκτούν στοιχεία από τα SUV

cars