CARSNEWS
NEW MODELS

H Lamborghini κλείνει το εργοστάσιο της λόγω κοροναϊού

Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα μείνει κλειστό το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία, σε μία περιοχή όπου η κατάσταση με την επιδημία του κοροναϊού έχει ξεφύγει εντελώς. Όλα τα μοντέλα της εταιρίας κατασκευάζονται βόρεια της Ιταλίας και στα ευρύτερα της Μπολόνια.

“Αυτή η απόφαση είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στον λαό μας και στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stefano Domenicali. “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας ώστε να ξαναρχίσουμε με ενέργεια την κατάλληλη στιγμή”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte διέταξε την Τετάρτη να κλείσει όλα τα καταστήματα της χώρας μέχρι τις 25 Μαρτίου εκτός από τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και μερικά άλλα. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα εργοστάσια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά μόνο με “προφυλάξεις”.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Lamborghini είναι η Κίνα, από όπου προήλθε ο ιός, και η ζήτηση κατέρρευσε μετά την επιδημία. Πέρυσι, η ιταλική εταιρία είχε παραδώσει 770 αυτοκίνητα στην Κίνα – συμπεριλαμβανομένων των Χονγκ Κονγκ και Μακάο. Η μεγαλύτερη αγορά ήταν των ΗΠΑ με 2.374 παραδόσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Mε υβριδική τεχνολογία και Ecoboost κινητήρα!

cars

Με αυτό το Toyota 2000GT μπορείς να σερφάρεις

cars

To προσιτό ηλεκτρικό scooter της Unu περνά στην παραγωγή

cars

Εδώ μπορείτε να δείτε live το δεύτερο virtual γκραν πρι της Formula 1!

cars

Porsche 911 Turbo S: Με 313 km/h στην autobahn! (βίντεο)

cars

Ανανέωση για τα Audi RS 5 Coupe και RS 5 Sportback των 450 ίππων

cars

H Tesla ξεπέρασε σε αξία και την Disney

cars

Πως… σκοτώνουν την ώρα τους οι πιλότοι της Formula 1! (video)

cars

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ηλεκτροκίνηση

cars