CARSNEWS
NEW MODELS

Δεν θα υπάρξει τελικά έκδοση Polo R με 300 άλογα

Αν και η Audi βγάζει σπορ εκδόσεις με το γράμμα S ακόμα και από το Α1, η VW φαίνεται να ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο. Και θέλοντας να διαφυλάξει έναν πιο ειδικό χαρακτήρα στα μοντέλα με τα διακριτικά R,, ξεκαθαρίζει ότι το Polo δεν πρόκειται να αποκτήσει μια τέτοια έκδοση.

Το αφεντικό του τμήματος Jost Capito, έχει ήδη κάνει αρκετά καλή δουλειά με το T-Roc R και με το νέο Touareg R (για τα δεδομένα των SUV) ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς και έκδοση R στη νέα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας ID. Παράλληλα το επόμενο βήμα θα είναι το νέο Golf R το οποίο λογικά θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό με δεδομένη και την ιστορία αυτής της έκδοσης στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Αυτό θα είναι και το μικρότερο μοντέλο της σειράς R δήλωσε ο Jost Capito σε πρόσφατη συνεντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι το Polo δεν θα ήταν μία λογική επιλογή, καθώς οι πωλήσεις του θα ήταν εξαιρετικά χαμηλές με δεδομένο το πελατολόγιο αυτού του μοντέλου.

Πάντως οι φήμες για ένα Polo R υπάρχουν από το 2014 και αναθερμάνθηκαν το 2017 με συζητήσεις για ένα Polo 300 ίππων. Όμως όπως βλέπουμε ο Capito αλλά και η εταιρία έχουν εντελώς διαφορετική άποψη, οπότε όποιος θέλει κάτι αληθινά σπορ από την VW θα πρέπει να περιμένει το Golf R ή να δοκιμάσει το εξαιρετικό T-Roc R.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Υπάρχει μία εταιρεία αυτοκινήτων που κανείς δεν μπορεί να τη γράψει σωστά

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

Crossover έκδοση για το νέο Peugeot 308

cars

Video: Πώς να βγάλεις ένα Lada μέσα από το σπίτι σου

cars

Σε ηλεκτρονικό παιχνίδι η απόδραση του Carlos Ghosn

cars

Νέο Nissan Juke: Δοκιμάζουμε το δυναμικό crossover

cars

Το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου! Πιθανά άκυρη η Γενεύη του 2021

cars

Το άδοξο τέλος μιας Porsche Taycan

cars

Έρχονται προειδοποιήσεις στις αντλίες όπως στα πακέτα των τσιγάρων;

cars