CARSNEWS
AUTONEWS

Κι όμως, το best-seller της BMW M για το ’22 ήταν ένα ηλεκτρικό!

Η M GmbH διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να λανσάρει ένα “καθαρόαιμο M” μοντέλο πριν τα μέσα της δεκαετίας γιατί η τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη γι’ αυτό που οραματίζεται, αλλά σε μία χρονιά-ρεκόρ γι’ αυτήν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό! Συγκεκριμένα, η BMW i4 M50.

Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της BMW M για το 2022 είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50. Για εμάς, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σήμα ότι το μοναδικό M συναίσθημα έχει φτάσει στον κόσμο των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Δήλωσε ο επικεφαλής Πελατών, Brand και Πωλήσεων της γερμανικής εταιρίας, Timo Resch. Αναλυτικά, σε μία χρονιά που σημειολογικά είχε βαρύνουσα σημασία για την M GmbH καθώς έκλεινε τα 50 χρόνια ζωής, η εταιρία κατάφερε να πουλήσει 177.257 αυτοκίνητα – ένα νούμερο που αναπαριστά αύξηση της τάξης του 8.4% σε σύγκριση με το 2021 ενώ παρουσίασε προόδους στον τομέα του εξηλεκτρισμού λανσάροντας δύο πλήρως εξηλεκτρισμένα M Performance μοντέλα: την i40 M50 και την iX M60.

Ακριβώς επειδή έκλεινε τα 50 χρόνια ζωής δε, η εταιρία είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει κάποια ειδικά μοντέλα πέραν των BMW XM και M240i Coupe αλλά και της νέας M2 και της M3 Touring που λανσαρίστηκαν προς το τέλος της χρονιάς αλλά πρόλαβαν να συνεισφέρουν στις πωλήσεις. Η BMW M είδε πολύ υψηλή ζήτηση για τα “50th anniversary”, επετειακές εκδόσεις των M3, M4 και φυσικά των καθιερωμένων X μοντέλων της και κατά συνέπεια ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με το momentum που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η εταιρία παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα τροφοδοσίας, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το 2023 να είναι άλλη μία χρονιά-ρεκόρ!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai RM19. Προπομπός ενός sports car με τον κινητήρα στο κέντρο;

cars

BMW: Εξέλιξε το iDrive με νέα αρχική οθόνη και βελτιωμένο μενού

cars

Fiat Concept Centoventi. Σημαντική βράβευση

cars

Volkswagen e-Golf. Στην υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

cars

Η Toyota τιμά τους πρωταθλητές της!

cars

Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό!

cars

Σχέδια Μασκ για ένα φθηνότερο αυτοκίνητο Tesla

cars

Kosmocar. Δίνει τη δυνατότητα για online αγορά αυτοκινήτου

cars

Nissan. Με 14 νέα μοντέλα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

cars