CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα τροπή παίρνει το μέλλον του Σάινθ στη Ferrari

O Ισπανός οδηγός θέλει να συνεχίζει να αγωνίζεται με τα κόκκινα στη Formula 1, όμως υπάρχουν εμπόδια που περιπλέκουν την κατάσταση.

  • Η διαφωνία είναι στα νούμερα
  • Ο «εκλεκτός» Λεκλέρ και το σενάριο #2

Το 2021 ο Κάρλος Σάινθ έκανε ντεμπούτο με τη Scuderia Ferrari ως teammate του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ισπανός έγινε κάτοικος Μαρανέλο έπειτα από δύο σεζόν με τη McLaren. Ως οδηγός της ιταλικής ομάδας έχει αποδείξει την αξία του ως ένας πολύ σταθερός και γρήγορος οδηγός.

Ο Σάινθ το 2024 μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με τη Ferrari. H πρόθεση του 29χρονου είναι να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια οδηγός της ιταλικής ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο.

Η διαφωνία είναι στα νούμερα

Το 2023 ήταν ο μοναδικός οδηγός πέρα από τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ που κατέκτησε νίκη σε Grand Prix. Οι επιδόσεις του είναι σταθερές και γρήγορες, ωστόσο η Ferrari δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει το μέλλον της πάνω του.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ο εκλεκτός οδηγός των Ιταλών είναι ο Σαρλ Λεκλέρ. Έτσι, ο Σάινθ δεν θα μπορέσει ποτέ αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στη Scuderia.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Ferrari επιθυμεί μονοετή ανανέωση στο συμβόλαιο του Σάινθ, ενώ ο Ισπανός θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια επέκταση στη μεταξύ τους συνεργασία. Αυτό συμβαίνει διότι στο τέλος του 2025 βγαίνουν στην αγορά μεγάλα ονόματα όπως ο Λάντο Νόρις της McLaren. Για το λόγο αυτό, έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Over and above 📸 pic.twitter.com/mLKgQKJoeJ

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) November 30, 2023

Ο «εκλεκτός» Λεκλέρ και το σενάριο #2

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως η Ferrari προσφέρει «γη και ύδωρ» στον Σαρλ Λεκλέρ ώστε να επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία μετά και το τέλος του 2024.

Ο Σάινθ έχει συνδεθεί με την Audi. Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Sauber, την οποία ξέρουμε μέχρι σήμερα ως Alfa Romeo. Τα επόμενα δύο χρόνια η ελβετική ομάδα θα αγωνίζεται με την ονομασία Sauber μέχρι να μετονομαστεί σε Audi από το 2026.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Related Articles

F1: «Pole» Λεκλέρκ, κυριαρχία Ferrari

cars

Ποιές είναι οι 7 αλλαγές της Formula 1 για το 2024

cars

To TikTok LIVE για το GP της Βραζιλίας (vid)

cars

Hamilton και Mercedes δεν… ξεγελούν τον Ecclestone!

cars

Κακά μαντάτα για το Grand Prix στο θρυλικό Σπα

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Hamilton στην pole position!

cars

Dall’ Igna, MotoGP– Να κόψουμε ταχύτητα, αλλά να μην γίνουμε WSBK

cars

Είναι αρκετούς ίππους κάτω από τον στόχο η μονάδα ισχύος της Red Bull για το 2026;

cars

Η ναυτιλία επιστρέφει στους hi-tech ανέμους

cars