CARSNEWS
F1 & RACES

Dall’ Igna, MotoGP– Να κόψουμε ταχύτητα, αλλά να μην γίνουμε WSBK

Τις σκέψεις του για αρκετές από τις αλλαγές που συζητιούνται για τα MotoGP, εξέφρασε ο Gigi Dall’ Igna.

Τα σενάρια για τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς των MotoGP από το 2027, έχουν ήδη ξεκινήσει να συζητιούνται από εδώ και απο εκεί και η μείωση κυβικών και ταχυτήτων, διαφαίνεται ως πιθανότητα στον ορίζοντα. Ο Gigi Dall’ Igna, ο οποίος θεωρείται ο πρωτεργάτης της παντοκρατορίας της Ducati τα τελευταία χρόνια, έκανε αρκετές δηλώσεις σχολιάζοντας τα σημεία που τον απασχολούν, για τους νέους κανόνες.

Σχετικά με την μείωση της ταχύτητας των μοτοσυκλετών για λόγους ασφαλείας, ο Dall’ Igna είπε: «Κατά την γνώμη μου, πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητα των μοτοσυκλετών λίγο για λόγους ασφαλείας. Νομίζω ότι αυτό είναι μια βεβαιότητα. Αλλά δεν πρέπει να ανεβάσουμε τους χρόνους μας πολύ, αλλιώς τα WSBK των 1.000 κυβικών θα είναι γρηγορότερα. Αυτή την στιγμή τα MotoGP είναι 3 με 4 δευτερόλεπτα γρηγορότερα κατά μέσο όρο. Άρα έχουμε λίγο περιθώριο να μειώσουμε ισχύ, αλλά όχι πολύ. Μπορούμε να ανεβάσουμε χρόνους κατά ένα δευτερόλεπτο, αλλά όχι περισσότερο».

Ο Dall’ Igna σχολίασε και την πιθανή μείωση των κυβικών στα 850 κυβικά, αλλά και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τα αεροδυναμικά στα MotoGP: «Στην Ducati ασκούμε πίεση για μείωση στα 850 κυβικά, είμαστε υπέρ. Είναι αλήθεια ότι τα 850 κυβικά είναι ένας ασυνήθιστος κυβισμός, δεν υπάρχει σχεδόν καμία μοτοσυκλέτα παραγωγής σε αυτά τα κυβικά. Αλλά στο MotoGP κατασκευάζουμε πρωτότυπα, αυτή είναι η αλήθεια. Η μεγάλη ταχύτητα θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, είναι ήδη πολύ μεγάλη (…) και αν συνεχίσει να αυξάνεται κάθε χρόνο, θα έχουμε προβλήματα.»

«(Αν μας ζητήσουν να βγουν τα αεροδυναμικά) τότε ας βγάλουμε όλα τα φτερά και από τα αγωνιστικά της Formula 1, αφού τα έχουν όλοι. Είναι ένα επιχείρημα στο οποίο δεν συμφωνώ. Τα φτερά αυξάνουν την ασφάλεια μας. Ποια είναι η πιο προβληματική κατάσταση σε μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα; Όταν ξεκολλάει ο εμπρός τροχός από το έδαφος!»

Related Articles

The Miami Grand Prix Matures

Bury

Ο Hamilton «κάρφωσε» τον Verstappen

cars

Αναβαθμίσεις στην Alpine ενόψει Ίμολα

cars

Σαν Σήμερα: To άδοξο τέλος της ιστορικής Lotus (vid)

cars

Apple could strike a $2 billion deal for the TV rights to Formula 1 races

cars

Χάμιλτον: «Η ανανέωσή μου δεν έχει να κάνει με τα χρήματα»

cars

Ο όρος που μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο Red Bull-Verstappen

cars

Hamilton-Messi: ισοπαλία!

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Εύκολα το 1-2 η Red Bull

cars