CARSNEWS
NEW MODELS

Aυτό είναι το πιο προηγμένο εργοστάσιο για το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο (Video)

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της, η Mercedes-Benz S Class ξεκίνησε να παράγεται στο εντελώς νέο εργοστάσιο της εταιρίας, το Factory 56, στο Sindelfingen στην Γερμανία.

Το εργοστάσιο αυτό κόστισε περί τα 730 εκατομμύρια ευρώ (σε ένα σύνολο 2,1 δισ. ευρώ επένδυσης στην ευρύτερη εγκατάσταση του Sindelfingen). Σε πρώτη φάση θα κατασκευάζονται εκεί οι S-Class, και στις δύο εκδοχές, την στάνταρ και αυτή με το μεγάλο μεταξόνιο.

Σε δεύτερο χρόνο από αυτή την γραμμή παραγωγής θα παράγεται και η Mercedes-Maybach καθώς και η νέα EQS, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της οικογένειας S-Class. 

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γραμμή παραγωγής, η αποδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 25%, ενώ το Factory 56 χαρακτηρίζει εκτός των άλλων και η μεγάλη του ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες ημέρες κάθε τύπος αυτοκινήτου της εταιρίας μπορεί να ενταχθεί στην γραμμή παραγωγής έτσι ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στην ζήτηση της αγοράς.

Το Factory 56 θα είναι επίσης μία εγκατάσταση με μηδενικό αποτύπωμα σε διοξείδιο του άνθρακα χάρη στην χρήση φωτοβολταϊκών αλλά και σε ένα σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας σε επανακατασκευασμένες μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το κόνσεπτ αυτό θα μεταφερθεί σιγά-σιγά και στα υπόλοιπα εργοστάσια της εταιρίας όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το εργοστάσιο χρησιμοποιεί ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή την στιγμή στην τεχνολογία παραγωγής αυτοκινήτων και ρομπότ, καθώς και σε κάθε είδους αυτοματοποιημένη διαδικασία η οποία ελέγχεται από ένα πολύ ισχυρό δίκτυο βασισμένο σε 5G.

Εκεί εργάζονται πάνω από 1.500 άνθρωποι της εταιρίας (από τους 35.000 περίπου που απασχολούνται στο Sindelfingen) και η παραγωγή της S-Class θα γίνεται προς  το παρόν σε δύο βάρδιες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ford Mustang Mach-E ήρθε στην Ευρώπη!

cars

Στα άδυτα του ανυπέρβλητου “Τυφώνα” της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Απώλειες ρεκόρ για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

cars

Preview και πρόγραμμα GP Σάο Πάολο: Σάμπα και sprint

cars

Το VW T-Cross γοητεύει ακόμα και ως διπλοκάμπινο!

cars

Η γυμνή αλήθεια του διπλοκάμπινου pickup της Hyundai

cars

Αυτή είναι η πιο τριανταφυλλένια Rolls-Royce που έχετε δει ποτέ (video)

cars

Τα νέα plug-in υβριδικά Renault Clio και Captur

cars

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars