CARSNEWS
MOTONEWS

EICMA 2023 – MBP T1002VX 2024

Η MBP παρουσίασε στο Μιλάνο το adventure T1002VX, ένα ακόμα παίκτη στην αρένα των μεγάλων On/Off.

Η Moto Passione Bologna λοιπόν, αποκάλυψε στη φετινή έκθεση EICMA το T1002VX, μια adventure μοτοσυκλετα με ακτινωτές ζάντες 19″-17″ και χωμάτινα ελαστικά της Pirelli, τροφοδοτούμενη από έναν κινητήρα V-twin στα 997 κ.εκ. με ισχύ 90 ίππων στις 7.750 σ.α.λ. και 9,5 κιλά ροπής στις 5.000 σ.α.λ., ο οποίος τροφοδοτεί ήδη το cruiser C1002V. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει έξι σχέσεις και υποβοηθείται από συμπλέκτη ολίσθησης, ενώ η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Αισθητικά, η μοτοσυκλέτα αναδεικνύει μοντέρνες και έντονες γραμμές, στις οποίες κυριαρχεί μπροστά ένας μεγάλος, διπλός προβολέας. Στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ ξεχωρίζουν τα πλαστικά πλαϊνά πάνελ, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε μια μεγάλη σχάρα αποσκευών.

mbp-t1002_2.jpg

Όλα τα παραπάνω τοποθετούνται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο το οποίο συνδυάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι της KYB, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και με διαδρομή 160 χλστ., ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε ένα monoshock αμορτισέρ Pro-link της ίδιας εταιρείας και με ίδια διαδρομή. Οι τροχοί είναι όπως προείπαμε διαστάσεων 19″ μπροστά και 17″ πίσω, εξοπλισμένοι με ελαστικά της Pirelli σε μεγέθη 120/70 και 170/60. Για να βελτιώσει την απόδοση εκτός δρόμου, η MBP επέλεξε ζάντες με ακτίνες που προσαρμόζονται  εξωτερικά της ζάντας, επιτρέποντας την αεροστεγή στεγανοποίηση των ελαστικών χωρίς σαμπρέλα.

Το σύστημα πέδησης χρησιμοποιεί δυο μπροστινούς δίσκους στα 320 χλστ. με δαγκάνες της J.Juan και έναν μονό δίσκο στα 260 χλστ. πίσω,  επίσης “δαγκωμένο” από δαγκάνες τις J.Juan, με ένα σύστημα ABS της Bosch να τα… επιβλέπει. Από τον βασικό εξοπλισμό, ξεχωρίζουν η μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 7″ και τα φώτα LED.

Τα περί τιμής και διάθσης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Related Articles

Ο ηλεκτρικός δαίμονας των 200 αλόγων

cars

Μια μηχανή τελείως ξεχωριστής αισθητικής

cars

Test – Triumph Tiger 900 Rally Pro 2024 – Αποστολή στην Μάλαγα

cars

Η βέσπα της Gogoro είναι ό,τι πιο cool στη δίτροχη μετακίνηση

cars

H GoPro αποκτά την εταιρεία «έξυπνων κρανών» Forcite

cars

Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε με μια μοτοσυκλέτα

cars

Το πλοίο θα σαλπάρει: Πόσο στοιχίζει το ταξίδι για Ελλάδα με και χωρίς όχημα;

cars

Τροχαίο στην Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων: Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

cars

Suzuki Test Ride Days 2023: Σε επιλεγμένο δίκτυο εμπόρων

cars