Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με τη Ferrari και δηλώνει αποφασισμένος να επιχειρήσει δυναμική αντεπίθεση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.
Οι αναβαθμίσεις που έγιναν και όσες έρχονται
«Επιστρέφω πιο δυνατός και καλύτερα προετοιμασμένος»
Ο Λούις Χάμιλτον进入 στο καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1 από τη 2η θέση της βαθμολογίας των οδηγών, διανύοντας την πιο ανταγωνιστική περίοδό του στη δεύτερη σεζόν του με τη Ferrari.
Παρότι έχει πετύχει μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής φέτος, ο Βρετανός παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα, έχοντας τερματίσει στην πρώτη εξάδα σε κάθε αγώνα. Η συγκομιδή αυτή τον κρατά 50 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Κίμι Αντονέλι.

Οι αναβαθμίσεις που έγιναν και όσες έρχονται
Η ιταλική ομάδα συνεχίζει να εργάζεται εντατικά, φέρνοντας διαρκώς αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διαφορά από τη Mercedes. Ο Λιούις Χάμιλτον αναγνωρίζει την προσπάθεια, χωρίς ωστόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.
Μιλώντας για την εικόνα του πρώτου μισού της σεζόν και την εξέλιξη του μονοθεσίου, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν εκπληκτικό, δεδομένου ότι χάναμε πιθανότατα τρία με τέσσερα δέκατα στις ευθείες σε ρυθμό και ισχύ. Ξέρω ότι οι άνθρωποι στην ομάδα πιέζουν σκληρά για να φέρουν αναβαθμίσεις γι’ αυτό. Φέρναμε αναβαθμίσεις σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Ελπίζουμε να έχουμε κι άλλες στο δεύτερο μισό και απλώς συνεχίζουμε να πιέζουμε».
«Επιστρέφω πιο δυνατός και καλύτερα προετοιμασμένος»
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος μπορεί να είναι καλύτερη για τον ίδιο, καθώς παραδοσιακά το δεύτερο μισό της σεζόν αποτελεί πιο δυνατή περίοδο στην πορεία του.
Ο Βρετανός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ενόψει της συνέχειας, λέγοντας: «Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό θα είναι πιο δυνατό. Συνήθως το δεύτερο μισό της σεζόν είναι μια πιο ισχυρή περίοδος για μένα. Οπότε, όπως είπα, θα εκμεταλλευτώ πραγματικά αυτό το διάστημα για να κάνω επαναφορά και να προσπαθήσω να επιστρέψω πιο δυνατός, πιο γυμνασμένος και καλύτερα προετοιμασμένος πνευματικά».
Δείτε την εκπομπή Pole Position by Allwyn του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα, Στάθη Κοκκορόγιαννη και Δήμητρα Ηρειώτη να αναλύουν το GP Ουγγαρίας.
