CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Καναδά: Ο Αλόνσο το FP2

Ο Ισπανός της Aston Martin, ο οποίος έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα τα δύο τελευταία χρόνια στον Καναδά, πρόλαβε να ολοκληρώσει την καλύτερη προσπάθειά του με την μαλακή γόμα πριν η βροχή επισκεφτεί και πάλι την πίστα.

Όλοι οι οδηγοί πρόλαβαν να συμπληρώσουν αρκετούς γύρους με τα slicks αν και οι θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν πολύ χαμηλή. Υπό αυτές τις συνθήκες η Mercedes τα πήγε πολύ καλά όπως συνήθως. Ο Ράσελ ήταν δεύτερος ενώ ο Χάμιλτον -έχοντας και εκείνος το πλήρως αναβαθμισμένο πακέτο- έδειχνε πολύ άνετος στο μονοθέσιο.

Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν δραματικά υπό διαφορετικές συνθήκες αύριο και μεθαύριο. Πάντως η μεγαλύτερη είδηση του FP2 δεν είχε να κάνει με την τελική κατάταξη των οδηγών.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μαξ Φερστάπεν με την καινούργια PU της Honda, τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα. Ο Ολλανδός συμπλήρωσε μόλις 4 γύρους και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από νωρίς στα pits ώστε οι μηχανικοί του να διορθώσουν το πρόβλημα.

Δεν θα επέστρεφε στη διαδικασία, όμως. Έτσι θα πρέπει να βασιστεί στα δεδομένα από το μονοθέσιο του Πέρεζ για το υπόλοιπο του τριημέρου. Οι Ferrari ήταν και πάλι πολύ σταθερές με όλες τις γόμες, όπως και οι McLaren. Οι Νόρις και Πιάστρι επικεντρώθηκαν στα μεγάλα runs και έφεραν, μάλλον, το μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου σήμερα.

Δεν είναι εύκολο να βγει κάποιο συμπέρασμα από τις ελεύθερες δοκιμές του Καναδά μέχρι στιγμής. Το FP3 αποκτά, έτσι, ιδιαίτερη σημασία. Ιδιαίτερα εάν οι συνθήκες είναι πιο κοντά στις συνήθεις ενός αγώνα στις αρχές Ιουνίου.

Related Articles

Ο Carlos Sainz και o Lando Norris βγήκαν για ψώνια… (+video)

cars

Ο Hamilton παραδέχθηκε πως είχε επαφές με τη Ferrari!

cars

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Perez στο FP1 (video)

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

Οι πρώτες δοκιμές του 17χρονου Αντονέλι με στόχο τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes F1 το 2025

Bury

H νέα πίστα Formula 1 στη Σαουδική Αραβία είναι ‘διαστημική’

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

cars

Passing out and vomiting – F1 drivers’ Qatar GP nightmare

cars

Max Verstappen: Nico Rosberg says new triple F1 champion close to being in ‘greatest five’ of all time

cars