CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Καναδά: Συγκλονιστική pole του Ράσελ!

Οι κατατακτήριες στο Μόντρεαλ δεν απογοήτευσαν για μία ακόμη σεζόν. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο χάρη και στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην καναδική πόλη από την Παρασκευή.

Υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, λοιπόν, η Mercedes θύμισε εποχές… 2021! Οι Ράσελ και Χάμιλτον ήταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι για την pole με χρησιμοποιημένα ή φρέσκα ελαστικά. Τελικά ο Ράσελ κατέκτησε την δεύτερη pole της καριέρας του παρά το ότι σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον δεύτερο Φερστάπεν. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πλεονέκτημα έχει εκείνος που σημειώνει πρώτος τον χρόνο και αυτό έδωσε την pole στον Ράσελ.

Q1: Έξω ο Πέρεζ

Καθώς είχε μεσολαβήσει βροχή από το FP3 μέχρι τις κατατακτήριες η εξέλιξη της πρόσφυσης από το οδόστρωμα ήταν ραγδαία. Έτσι οι οδηγοί έπρεπε να σημειώνουν γύρους μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να διασφαλίσουν την είσοδό τους στο Q2.

Ο Φερστάπεν κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρώτη θέση, σημειώνοντας και τους τρεις ταχύτερους τομείς. Αντιθέτως ο Πέρεζ έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκτός Q2. Ο εκνευρισμός του ενώ επέστρεφε στα pits ήταν εμφανής. Τον Μεξικανό ακολούθησαν εκτός συνέχειας οι δύο Stake F1 όπως και οι Χούλκενμπεργκ-Οκόν.

Q2: Έξω και οι Ferrari!

Το FP2 ξεκίνησε με την βροχή να απειλεί με επιστροφή στην πίστα. Τελικά αυτό δεν θα συνέβαινε ωστόσο οι ομάδες θα είχαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικές προκλήσεις. Αυτές αφορούσαν στην στρατηγική των ελαστικών στη διάρκεια της περιόδου.

Όλοι ξεκίνησαν με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα τις πρώτες τους προσπάθειες. Οι McLaren και Mercedes (οι οποίες τελικά θα έκαναν το 1-2) έδειχναν πολύ άνετες από την αρχή. Για τις τελευταίες προσπάθειες, όμως, όλοι πέρασαν σε φρέσκια μαλακή γόμα.

Όλοι; Όχι όλοι! Επειδή στην Ferrari επέλεξαν να συνεχίσουν με χρησιμοποιημένα soft. Και η ανταμοιβή τους ήταν και τα δύο μονοθέσια να μείνουν εκτός Q3. Τους Λεκλέρ-Σάινθ μιμήθηκαν οι Σάρτζεντ, Γκασλί και Μάγκνουσεν.

Q3: Ο Ράσελ κερδίζει τον Φερστάπεν

Οι πρώτοι γύροι του Q3 έγιναν επίσης με χρησιμοποιημένα soft. Σε αυτούς οι δύο Mercedes αναδείχθηκαν κυρίαρχες με τον Ράσελ τρία δέκατα ταχύτερο του Χάμιλτον. Τρίτος ήταν ο Φερστάπεν ο οποίος δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει για την pole!

Με φρέσκια soft γόμα, ο Μαξ σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Τζορτζ. Ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να του δώσει την pole. Από την άλλη οι δύο Mercedes δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους προηγούμενους χρόνους τους. Αντιθέτως οι Νόρις (μόλις 21 χιλιοστά μακριά από τον χρόνο της pole), Πιάστρι και Ρικιάρντο το έπραξαν, συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που οι δύο πρώτοι στην εκκίνηση GP είχαν σημειώσει τον ίδιο ακριβώς χρόνο ήταν στο ευρωπαϊκό GP του 1997 στην Χερέθ. Τότε, μάλιστα, οι οδηγοί ήταν τρεις και συγκεκριμένα οι Βιλνέβ, Σουμάχερ και Φρέντσεν.

Related Articles

Formula 1: Απέτυχε στα crash tests η νέα Red Bull

cars

Andretti: Συνεργασία με την Cadillac για είσοδο στην F1!

cars

Δοκιμές στο Σίλβερστον για τη Red Bull Racing (video)

cars

Είναι τελικά προς πώληση η F1;

cars

Αυτή θα είναι η F1 του 2021 (video)

cars

2024 Formula 1 Grand Prix Ιταλίας: Ο Verstappen ξανά στην κορυφή

cars

Ferrari: Ο Ross Brawn αντικαταστάτης του Binotto;

cars

Η Τουρκία θέλει μόνιμη θέση στο καλεντάρι της F1

cars

Με 24 γκραν πρι και το καλαντάρι της Φόρμουλα 1 για το 2025

Bury