CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Σιγκαπούρη: Smooth operator και αντίο Red Bull

O Carlos Sainz πήρε την νίκη στο Grand Prix Σιγκαπούρης, αλλά το ζήτημα είναι πως δεν την πήραν ο Max Verstappen και η Red Bull

Top Gear TEAM

Χρειάστηκε να γιορτάσει ο Max Verstappen το ρεκόρ των δέκα συνεχόμενων νικών στην Ιταλία, για να σταματήσει το φετινό σερί του Ολλανδού δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και της Red Bull. Σημειολογικά το ρεκόρ μέσα στην Monza εκνεύρισε προφανώς την Scuderia Ferrari που εμφανίστηκε πανίσχυρη στην Σιγκαπούρη. 

Σημειολογικά, γιατί στην πραγματικότητα η Ferrari ήταν δυνατή και στην Monza, αλλά απλώς δεν τα κατάφερε τόσο καλά όσο στην Σιγκαπούρη. Εκεί ο Sainz πήρε την δεύτερη συνεχόμενη pole position και την μετέτρεψε σε νίκη πιο επεισοδιακά από όσο αυτό ακούγεται. 

F1 GP Σιγκαπούρης Carlos Sainz

Ο αγώνας της Σιγκαπούρης ήταν μια μεγάλη διαδικασία συντήρησης στις εξαντλητικές συνθήκες υγρασίας και ζέστης που ευνόησαν ωστόσο τα ελαστικά της Pirelli. Έτσι παρά το οτι συνεχίστηκε η παράδοση με το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στο ατύχημα του Logan Sargeant δεν είχαμε τρομακτικές αλλαγές. 

F1 GP Σιγκαπούρης Alpha Tauri

Αλλαγές είχαμε στο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε στην διαδικασία η εγκατάλειψη του Esteban Ocon. Τότε η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει τα σκληρά ελαστικά με τα ενδιάμεσα και το έκανε μόνο εκείνη καθώς και Ferrari αλλά και ο Norris που έμεινε για αρκετά μεγάλο διάστημα σε θέση βάθρου από νωρίς, έμειναν στα σκληρά που λειτουργούσαν καλά. 

F1 GP Σιγκαπούρης Fernando Alonso

Το ρίσκο αυτό της Mercedes έδωσε στον αγώνα μια ομορφιά που μας θύμισε γιατί μας αρέσει το κορυφαίο πρωτάθλημα στο παγκόσμιο motorsport. Ο Russell κυρίως αλλά και ο Ηamilton κέρδισαν πολύ χρόνο από όλους τους αντιπάλους τους, προσπέρασαν τον Leclerc με συνοπτικές διαδικασίες και απειλούσαν για τα πάντα, ακόμη και για την νίκη.

Ρεσιτάλ στρατηγικής 

Και μέσα σε αυτή την σπουδαία έμπνευση του Toto Wolff και της ομάδας του, ο Fred Vasseur και η δική του ομάδα απάντησαν με μια άλλη εξαιρετική έμπνευση. Άφησαν τον Lando Norris να πλησιάσει και έχοντας DRS να απαντήσει στην επίθεση των δύο Mercedes. 

F1 GP Σιγκαπούρης Max Verstappen

Και το δράμα δεν είχε τελειώσει καν, γιατί αυτός ήταν ένα απίστευτα εντυπωσιακός, αγωνιώδης και δραματικός αγώνας. Το εντονότερο δράμα το έζησε ο Russell που εγκατέλειψε τρεις στροφές πριν την καρό σημαία. Για να φτάσουμε έτσι στην νίκη του Carlos Sainz που ήταν και ο οδηγός της ημέρας, στην δεύτερη θέση του Norris με την McLaren και στο βάθρο του Lewis Hamilton που εκμεταλλεύτηκε αυτή την δραματική εγκατάλειψη του Russell. 

Ήταν οι πέντε καλύτεροι τελευταίοι γύροι που έχουμε δει εδώ και  πολύ καιρό στην Formula 1 και σίγουρα η Σιγκαπούρη μένει στην ιστορία όχι μόνο γιατί η Ferrari σταμάτησε το σερί της Red Bull φέτος, αλλά γιατί είχαμε έναν αμφίρροπο και ενδιαφέρων αγώνα με μάχες μεταξύ της Ferrari, της McLaren και της Mercedes. 

Και η Red Bull; 

H Red Bull δεν ήταν η Red Bull σήμερα. Όλοι περίμεναν πως ο αγώνας αυτός δεν θα την ευνοούσε, αλλά οι προσπεράσεις που δέχτηκαν και ο Verstappen και ο Perez πρέπει να ήταν εφιαλτικές για τους δύο οδηγούς που μέχρι τώρα είχαν μάθει να οδηγούν ταχύτατα και ανίκητα μονοθέσια. 

F1 GP Σιγκαπούρης Charles Leclerc

Τελικά ο Verstappen στον χειρότερό του αγώνα μέχρι τώρα έμεινε πέμπτος, εμπρός από τον Pierre Gasly με την Alpine και τον Oscar Piastri με την δεύτερη McLaren. Μόλις όγδοος ακολούθησε ο Sergio Perez.

Πίσω του βρέθηκε ο Liam Lawson σε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο που του δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα για μια αγωνιστική θέση στην νέα Alpha Tauri του 2024. Δέκατος ολοκλήρωσε ο Kevin Magnussen με την Haas. 

F1 GP Σιγκαπούρης Alpha Tauri

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix Σιγκαπούρης μπορείς να τα δεις

LAP 58/62

Oh boy, this is CLOSE! 🤯

#F1 #SingaporeGP pic.twitter.com/RhlztLkuqS

— Formula 1 (@F1) September 17, 2023 ” target=”_blank” rel=”nofollow”>εδώ. Εδώ μπορείς να βρεις τη βαθμολογία των οδηγών και αντιστοίχως εδώ την βαθμολογία των κατασκευαστών.  

Related Articles

GP Μεξικό – Προεπισκόπηση: Τάκος, φαχίτας και μπουρίτος…

cars

Alpine bolster engine division with appointment of new power unit Technical Director Eric Meignan

cars

Στα… κάγκελα οι Σουμάχερ

cars

Πότε θα φέρει αναβαθμίσεις η Ferrari στην SF-24

cars

Οι προβλέψεις του Webber για τη νέα σεζόν!

cars

GP Πορτογαλίας: Σειρά του Hamilton στο FP2

cars

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

cars

Αυτή είναι και η νέα Alfa Romeo!

cars

Η Ferrari γιορτάζει με νέα χρώματα στη Monza τη νίκη στο LeMans

cars