CARSNEWS
AUTONEWS

FCA-PSA: Και κάπως έτσι, έγινε Stellantis!

Η προγραμματισμένη συγχώνευση ανάμεσα στην Fiat Chrysler Automobiles και στο Groupe PSA ολοκληρώθηκε και επίσημα πλέον, δημιουργώντας έναν νέο κολοσσό ονόματι Stellantis. Έναν κολοσσό που αποτελείται από 14 μάρκες (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Maserati, Lancia, Opel/Vauxhall, Peugeot, Ram), η συνολική παραγωγή των οποίων αγγίζει τα 8 εκατομμύρια οχήματα και ο αθροιστικός τζίρος τους υπερβαίνει τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ. Μεγάλη είναι η δύναμη του και στην ευρύτερη κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων και πιο συγκεκριμένα, των βαν.

Η ιδιοκτησία της Stellantis μοιράζεται ισόποσα στις δύο εταιρίες που συγχωνεύονται (50/50) αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι επικεφαλής έχει τοποθετηθεί ο CEO του PSA, Carlos Tavares ενώ και το Δ.Σ. αποτελείται κατά πλειοψηφία από μέλη της γαλλικής μάρκας. Η συμφωνία ανάμεσα στην FCA και το PSA επετεύχθη στα τέλη του 2019 αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 για να πάρει τελικά το πράσινο φως από τους μετόχους των δύο εταιριών, αφού πρώτα συμφώνησαν (με μερικούς αστερίσκους) οι ελεγκτικές αρχές. Τώρα, η Stellantis είναι και επίσημα εταιρία και η διαπραγμάτευση των μετοχών της ξεκινά σήμερα στο Παρίσι και το Μιλάνο και αύριο στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, πρέπει να σηκωθούν τα μανίκια και από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες συνέργειες αλλά τα οφέλη που θα προκύψουν από την συγχώνευση είναι πολύ βαθύτερα από την κοινή χρήση μερικών πλατφορμών. Αυτό σημαίνει ότι και η δουλειά είναι σαφώς πιο πολύπλοκη καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι δυνατότητες των εργοστασίων, οι χρόνοι εξέλιξης, οι παραγγελίες στους προμηθευτές και πάρα πολλά ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η Stellantis στο προσεχές μέλλον. Για ποιες μάρκες ενδεχομένως θα πέσει η αυλαία και για ποια μοντέλα. Σε ποιες αγορές και σε ποιες κατηγορίες θα εστιάσουν αυτές που θα απομείνουν. Τα προϊόντα της κάθε μάρκας και από εκεί και πέρα, τα επιμέρους κομμάτια που απαρτίζουν το κάθε προϊόν. Είπαμε. Υπάρχει πολύ δουλειά και τα αποτελέσματα της δεν θα φανούν απαραίτητα άμεσα.

The post FCA-PSA: Και κάπως έτσι, έγινε Stellantis! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hyundai ετοίμασε το σκληροτράχηλο Veloster Grappler για την SEMA.

cars

Η Porsche δημιουργεί τα πρώτα “3D-printed” καθίσματα.

cars

Porsche Taycan Cross Turismo. Σκληρότερη απ’ ότι φαίνεται.

cars

Hyundai Vision T Plug-in Hybrid. Η επόμενη εξέλιξη!

cars

Γερμανός μυστικός πράκτορας στη DW: «Το επίπεδο απειλής ενόψει Euro είναι εξαιρετικά υψηλό»

Bury

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από 24900 Ευρώ

cars

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο ατύχημα της Uber

cars

Caterham Cars: Επιμένουν σκληροπυρηνικά (Video)

cars

Σε ΦΕΚ η απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

cars