CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα!

Μια νέα σκιά σκανδάλου έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο της Formula 1. Και αυτό διότι ο πρόεδρος της FIA Μπεν Σουλαγιέμ εξετάζεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας για παρέμβαση και προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος του περυσινού αγώνα στη Σαουδική Αραβία!

Τι ακριβώς συνέβη τότε; Ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin είχε δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων για λάθος τοποθέτηση του μονοθεσίου του στην εκκίνηση του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας. Δεν εξέτισε σωστά όμως την ποινή κατά τη διάρκεια ενός pit stop. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια νέα ποινή 10 δευτερολέπτων, η οποία του στέρησε στο φινάλε του αγώνα την τρίτη θέση.

Ωστόσο, η Aston Martin έκανε άμεσα ένσταση και αγωνοδίκες δικαίωσαν την ομάδα, δίνοντας εκ νέου την τρίτη θέση στον Αλόνσο. Στη σχετική απόφασή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Έχοντας εξετάσει νέα αποδεικτικά στοιχεία, καταλήξαμε στο ότι δεν υπήρχε σαφής συμφωνία, όπως προτάθηκε στους αγωνοδίκες νωρίτερα, πως είχε συμφωνηθεί ότι το να ακουμπήσει ένας γρύλος ένα μονοθέσιο, θα ισοδυναμεί με εργασία σε αυτό.

Related Articles

Formula 1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams (video)

cars

Νίκη και ρεκόρ από τον Φερστάπεν

cars

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

cars

Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε

cars

F1 news: Huge new takeover deal announced; Lewis Hamilton exit theory addressed

cars

F1: «Πόλεμος» στο midfield!

cars

Τι λέει ο Vettel για την Aston Martin;

cars

Στην πόρτα της εξόδου από τη Mercedes o Bottas

cars

Formula 1: Νοκ άουτ ο Κάρλος Σάινθ από το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας

cars