Hamilton Wolff

Η είδηση της μεταπήδησης του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari το 2025, έπεσε σαν βόμβα στον κόσμο της Formula 1. Το ίδιο όμως κι εντός της Mercedes-AMG F1.

Ουδείς στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας μπορούσε να υποπτευθεί πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα έσπαγε το συμβόλαιό του μετά από 12 χρόνια συνεργασίας, για να πάει σε μία μεγάλη αντίπαλο.

-

Φυσικά, ούτε ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Toto Wolff, που αποκάλυψε πώς έμαθε τα νέα, τι του είπε ο Lewis αλλά και τον κίνδυνο που είχε «γεννήσει» το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει τον περασμένο Αύγουστο.

O Wolff είπε: «Όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τον Lewis, επιλέξαμε συμφωνία μικρότερης χρονικής διάρκειας, άρα αυτό που συνέβη δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη αποτελεί η στιγμή της ανακοίνωσης. Συναντηθήκαμε στο σπίτι μου στην Οξφόρδη πριν πάει στο εργοστάσιο και πίνοντας καφέ μου είπε πως αποφάσισε να αγωνιστεί για τη Ferrari το 2025. Έτσι συνέβη. Τα είπαμε για μία ώρα κι αυτό ήταν».

Έπειτα ο Αυστριακός τόνισε πως η εξέλιξη αυτή τον ξάφνιασε: «Πηγαίνοντας στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ήμασταν εναρμονισμένοι στα θέλω μας – αυτό λέγαμε δημοσίως κι αυτό ίσχυε κι εντός της ομάδας. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Lewis γιατί άλλαξε γνώμη. Έτσι όπως μου το έθεσε, είναι απόλυτα κατανοητό, πως ήθελε μία νέα πρόκληση, ένα διαφορετικό περιβάλλον και πως αυτή ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία να κάνει κάτι άλλο. Είμαστε μεγάλα παιδιά και ξέραμε πως υπογράφοντας μία βραχυπρόθεσμη συμφωνία, θα μπορούσαν να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. Δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε για μεγάλη περίοδο κι εκμεταλλεύεται την οψιόν να αποδεσμευτεί και κατά μία έννοια, σέβομαι πως μπορεί να αλλάξεις γνώμη αν αλλάξουν τα δεδομένα. Και το να μεταπηδήσει στη Ferrari για να κλείσει εκεί την καριέρα του, ρίχνοντας μία ζαριά, το καταλαβαίνω. Είχα ακούσει τις φήμες 1-2 μέρες νωρίτερα αλλά ήθελα να περιμένω την προγραμματισμένη μας συνάντηση. Κι εκεί μου είπε τα νέα. Μπορεί να είναι πολύ ευθύς, το ίδιο κι εγώ, άρα όταν μου είπε: “Αυτό θέλω να κάνω”, δεν προσπάθησα να τον αποτρέψω».