CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Εξετάζεται η εξισορρόπηση των κινητήρων σε όλες τις ομάδες

Σε μία ακόμη νέα εποχή ενδέχεται να προχωρήσει η F1, αφού οι ομάδες της εξετάζουν την περίπτωση να έχουν όλες ισοδύναμους κινητήρες από το 2026 κι έπειτα.

Η Alpine πρότεινε την εξισορρόπηση των κινητήρων στο grid της Formula 1, καθώς η εξέλιξη των μονάδων ισχύος έχει σταματήσει από το 2022 και η γαλλική ομάδα βλέπει πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των περισσότερων ομάδων.

Επομένως, σύμφωνα με το Autosport, αφού ο κινητήρας της Alpine είναι 20 με 33 ίππους αργότερος, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, προχώρησε σε αυτή την κίνηση “ματ”. Ωστόσο, η άλλοτε Renault, είναι μία από τους προμηθευτές κινητήρων στο grid του πρωταθλήματος, μαζί με τις Mercedes, Ferrari, Red Bull/Honda, άρα έχει και το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές στις μονάδες ισχύος, με κύριο σκοπό την βελτίωση της αξιοπιστίας τους.

Αυτή η περίπτωση θα συζητηθεί στο Grand Prix του Βελγίου, όπως και το ενδεχόμενο κατάργησης ηλεκτρικών κουβερτών από το 2024. Οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση, θα πρέπει να σταλθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) της FIA, ούτως ώστε να εγκριθεί.//ΓΚ.

Related Articles

The Formula 1 Gossip Column: Latest news from around the sport

Bury

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

cars

H πρώτη μέρα του Vettel στην Aston Martin (video)

cars

F1 – Sergio Perez: Τα νέα Pirelli ευνοούν κάποιες ομάδες

cars

Πού θα δούμε τις δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν

cars

USA F1 fans treated to brand new way of watching Formula 1 for free

Bury

Impact of the new overtaking regulations in Formula 1.

cars

Kubica: Ανόητη η σύγκριση των εικονικών Grand Prix με τα πραγματικά

cars

Έσπασε… τα χρονόμετρα η McLaren κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pit stop!

cars