CARSNEWS
F1 & RACES

F1 – Sergio Perez: Τα νέα Pirelli ευνοούν κάποιες ομάδες

Στο GP Μ. Βρετανίας της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο, η Pirelli θα φέρει για πρώτη φορά τους ενισχυμένους σκελετούς ελαστικών που προορίζονταν για το 2024. Η ιταλική εταιρεία ανέφερε ότι επέσπευσε την παρουσίασή τους για να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα τα ελαστικά της στα αυξανόμενα αεροδυναμικά φορτία που αναπτύσσουν τα φετινά μονοθέσια της Formula 1.

Ωστόσο, ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull, Sergio Perez, είναι καχύποπτος για αυτή την αλλαγή στους σκελετούς των Pirelli: «Νομίζω ότι γίνεται για να ευνοήσει κάποιες ομάδες. Νομίζω ότι κάποιος θα βελτιωθεί. Δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς ή άλλες ομάδες, αλλά σίγουρα υπάρχει μια χαρακτηριστική αλλαγή στα ελαστικά, ειδικά στις γρήγορες στροφές. Οπότε, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί και με την καταπόνηση, επειδή δεν κάναμε πολλή δουλειά πάνω σε αυτό όταν τα δοκιμάσαμε».

Δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο αναφέρουν ότι η αλλαγή στους σκελετούς των Pirelli ενδέχεται να ευνοήσει τη Ferrari, η οποία έχει παραδεχθεί ότι έχει αδυναμία όσον αφορά την απόδοση του μονοθεσίου της στις γρήγορες στροφές και δυσκολεύεται με την καταπόνηση των ελαστικών της στους αγώνες. O επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Frederic Vasseur, δήλωσε για το Silverstone: «Αυτή η πίστα, με τις γρήγορες στροφές που διαθέτει, αποτελεί σοβαρή δοκιμασία της κατεύθυνσης που έχουμε πάρει».

Ο Charles Leclerc όμως δεν είναι σίγουρος για τον αντίκτυπο που ενδέχεται να έχουν τα καινούργια ελαστικά και αν θα μπορούν να βοηθήσουν τη Scuderia: «Δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών είναι πολύ σημαντικό να αξιολογήσουμε αυτή την πτυχή και να καταλάβουμε πόση διαφορά κάνουν όσον αφορά την καταπόνηση. Πρέπει να καταλάβουμε αν πρέπει να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο σε αυτούς τους νέους σκελετούς. Θα το δούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα αν θα είναι πλεονέκτημα ή αδυναμία».

Η Ferrari διαθέτει στο Silverstone καινούργια κατώτερα πτερύγια πίσω αεροτομής για το GP Μ. Βρετανίας, πριν από το οποίο ο Charles Leclerc δήλωσε: «Νομίζω ότι η πίστα του Silverstone θα μπορούσε να εκθέσει λίγο τις αδυναμίες μας, οπότε θα μπορούσαμε να δυσκολευτούμε λίγο περισσότερο εδώ από ό,τι πέρυσι εδώ, αλλά είναι σαφές ότι η αίσθηση και ο ρυθμός έχουν βελτιωθεί».

«Συνήθως είμαστε πολύ ευαίσθητοι στον άνεμο και εδώ είναι πολύ ανοιχτά και φυσάει πολύ, θα δούμε αν έχουμε βελτιωθεί σε αυτό, καθώς και όταν ακολουθούμε άλλο μονοθέσιο. Είμαστε ακόμα επικεντρωμένοι στο φετινό μονοθέσιο, επειδή έχουμε κάποιες αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όταν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχει επίσης αντίκτυπο και στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, για να το κάνουμε πολύ καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Carlos Sainz πιστεύει ότι η αστάθεια του μονοθεσίου και η υπέρμετρη καταπόνηση ελαστικών της SF-23 ήταν δύο αλληλένδετα προβλήματα: «Νομίζω ότι συνδέονται. Δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι ιδιαίτερα λάθος με τα ελαστικά, πιστεύω ότι είναι περισσότερο ο τρόπος που συμπεριφέρεται το μονοθέσιό μας στον αγώνα με τον άνεμο και με τις αστάθειες που έχουμε, οι οποίες επηρεάζουν επίσης τον ρυθμό του αγώνα και την καταπόνηση των ελαστικών».

«Είχαμε δυσκολίες από αυτή την άποψη. Στην Αυστρία πήγε πολύ καλύτερα. Ο διαταραγμένος αέρας (από προπορευόμενο μονοθέσιο) είναι επίσης κάτι που μας επηρεάζει πολύ. Έτσι, υπάρχουν πολλά πράγματα που προσπαθούμε να διατηρήσουμε υπό έλεγχο. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια διαφορετική πίστα όπως το Silverstone για να αξιολογήσουμε αν έχουμε βελτιωθεί».

«Συνήθως, δυσκολευόμαστε περισσότερο σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους όπως το Μαϊάμι και το Μπακού. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα Grand Prix για να αξιολογήσουμε την πρόοδό μας και το πακέτο αναβάθμισης. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το μονοθέσιο παρείχε καλύτερη αίσθηση στην Αυστρία, τόσο σε έναν γύρο όσο και στον αγώνα. Αλλά και πέρυσι ήμασταν πολύ γρήγοροι στην Αυστρία».

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Αποκαρδιωμένος ο Αλόνσο: «Είμαστε απογοητευμένοι, δεν παλεύουμε για τίποτα»

cars

Formula 1 – GP Λας Βέγκας: Νέος θρίαμβος Φερστάπεν

cars

Χωρίς θεατές τα Grand Prix στο Μπαχρέιν

cars

Perez racing towards new deal for 2025

Bury

Bubbles and buzzing bees – the best social media from Japan

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

cars

Με Honda και το 2021 οι Red Bull και Toro Rosso

cars

Pole position με χρώμα… ελληνικό!

cars

Formula 1: Αυτή είναι η νέα Alpine A524 (video)

cars