CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Αυτή είναι η νέα Alpine A524 (video)

Μετά τις Haas, Williams και Stake, η Alpine έγινε η τέταρτη ομάδα που πραγματοποίησε παρουσίαση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2024.

H Γαλλική ομάδα αποκάλυψε την A524, η οποία όπως τονίστηκε, αποτελεί πλήρως αναθεωρημένο σχεδιαστικό concept σε σχέση με την περυσινή A523 που δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει.

-

Το livery σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Felipe Pantone και έχει φρεσκάρει σημαντικά την ταυτότητα της Alpine. Όπως βλέπουμε να συμβαίνει σταθερά φέτος, το μαύρο χρώματα κυριαρχεί. Δεν είναι όμως μπογιά, είναι το γυμνό ανθρακόνημα, με στόχο τη μείωση του συνολικού βάρους.

Από εκεί και πέρα έχουμε το παραδοσιακό μπλε χρώμα της Alpine και το ροζ του κεντρικού χορηγού της. Μάλιστα, σε 8 Grand Prix φέτος, το ροζ θα δεσπόζει – στα άλλα 16 θα έχουμε το βασικό livery.

-

Το γαλλικό μονοθέσιο θα παίρνει ώθηση από Renault E-Tech κινητήρα και πίσω από το τιμόνι του θα είναι και φέτος οι Pierre Gasly και Esteban Ocon. O Jack Doohan θα είναι και το 2024 ο εφεδρικός οδηγός.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως στη διοίκηση δεν θα έχουμε αλλαγές – τα βασικά πρόσωπα κλειδιά που στην πορεία του 2023 βρέθηκαν σε κομβικές θέσεις, θα παραμείνουν σε αυτά.

-

Όπως για παράδειγμα ο Bruno Famin στο ρόλο του επικεφαλής και ο Matt Harman σε εκείνον του τεχνικού διευθυντή στο Enstone. Όσο για τη βάση στο Viry-Châtillon όπου κατασκευάζεται η υβριδική μηχανή, υπεύθυνος εκεί είναι ο Eric Meignan.

Η A524 θα κάνει shakedown στις 20 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν την έναρξη του χειμερινού, τριήμερου τεστ εξέλιξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν.

Related Articles

Σαν Σήμερα: Η μέρα που «έφυγε» ο Φρανκ Ουίλιαμς

cars

LIVE TV: Με παρόντα τον Χόρνερ η παρουσίαση της νέας Red Bull Racing RB20

cars

Fomula 1: Σάμπα για πέντε επιπλέον χρόνια

cars

Motor Racing Istanbul Park circuit gets new operators to bring back F1, media report

cars

Formula 1 Nico Hulkenberg: 25 πράγματα που δεν ήξερες ενώ δηλώνει πανέτοιμος για τη νέα σεζόν

cars

Επίσημο: Ο Yuki Tsunoda στην AlphaTauri το 2021

cars

Η Pirelli θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής στην F1 ως το 2023

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

Προγνωστικά Formula 1: Στη Βρετανία με εκπλήξεις

cars