CARSNEWS
F1 & RACES

Με Honda και το 2021 οι Red Bull και Toro Rosso

H Honda πήρε τελικά την απόφαση να παραμείνει στο μαγικό κόσμο της Formula 1 και μετά τη μεγάλη αλλαγή των κανονισμών.

Προηγήθηκαν μερικές εβδομάδες αβεβαιότητας, με τον οικονομικό παράγοντα να παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις. Αφού λοιπόν οι Ιάπωνες είχαν στα χέρια τους, τους νέους κανονισμούς του 2021 και με δεδομένο πως το budget του project F1 πρέπει να μειωθεί, έκαναν τα… μαθηματικά και αποφάσισαν την παραμονή τους!

Έτσι τόσο η Red Bull Racing όσο και η Scuderia Toro Rosso, θα συνεχίσουν να είναι powered by Honda και το 2021. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το ποιες είναι οι προθέσεις της ιαπωνικής εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Θυμίζουμε πως η Honda επέστρεψε στη Formula 1 το 2015, προμηθεύοντας υβριδικές μηχανές τη McLaren. Η συνεργασία αποδείχθηκε καταστροφική, με αποτέλεσμα να λήξει πρόωρα και φυσικά άδοξα. Ωστόσο, παρά τη δίκαιη κριτική αυτών των τριών ετών όπου οι υβριδικές μηχανές της ιστορικής εταιρείας υστερούσαν σε απόδοση και αξιοπιστία, την τελευταία διετία όλα αυτά άλλαξαν.

Το 2018 η Honda έδινε ώθηση στις Toro Rosso, επιταχύνοντας το πρόγραμμα εξέλιξης των μονάδων της, με το βλέμμα στο 2019. Φέτος, έπρεπε να ωθεί και τις RB15 της «μεγάλης αδερφής» Red Bull Racing. Και όπως απέδειξαν οι πρώτοι 20 αγώνες της σεζόν, οι Ιάπωνες τον πέτυχαν το στόχο!

Δύο pole positions και τρεις νίκες διά χειρός Max Verstappen, το πρώτο 1-2 της Honda μετά από 28 χρόνια (με Verstappen και Pierre Gasly στη Βραζιλία), διπλό βάθρο και στη Γερμανία (με Verstappen και Daniil Kvyat), είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός έως τώρα στο 2019.

Αποτελέσματα που σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους ώστε να δικαιολογηθεί στα «μεγάλα κεφάλια» η επένδυση στη Formula 1. Όσο για την πλευρά της Red Bull, μιλώντας στο ServusTV, ο ειδικό σύμβουλος για θέματα F1, Helmut Marko, έκανε λόγο για «μεγάλη ανακούφιση».

--

Related Articles

Grand Prix Μπαχρέιν: Το πρόγραμμα του πρώτου τριημέρου της νέας σεζόν

cars

Τρομακτικό Video: O Grosjean βγαίνει μέσα απο τις φλόγες…

cars

Ο Λεκλέρ εξηγεί που εστίασε η Ferrari στην εξέλιξη της SF-24

cars

F1 new 2026 rules chaos behind the scenes

Bury

Στα ραντάρ της Aston Martin ο Hamilton!

cars

Formula1: Πότε θα δούμε τις γυναίκες στα γκραν πρι;

cars

Η Aston Martin Safety Car της F1 έχει 656 ίππους για να μην παραπονιέται ο Verstappen

cars

Πότε θα δούμε το πρώτο μονοθέσιο του 2021;

cars

Η αποχώρηση Honda δεν… σπάει το συμβόλαιο του Verstappen

cars