CARSNEWS
F1 & RACES

Η Aston Martin Safety Car της F1 έχει 656 ίππους για να μην παραπονιέται ο Verstappen

Για να μην διαμαρτύρεται κανείς πλέον η Aston Martin Vantage που χρησιμοποιείται ως Safety Car στην F1 διαθέτει 153 ίππους παραπάνω.

Top Gear TEAM

Η Aston Martin Vantage ανανεώθηκε και μαζί παρέσυρε και όλες τις αγωνιστικές της μορφές, όπως την Vantage GT3 και την Vantage GT4. Ωστόσο εκτός αυτών μας προσφέρει και ένα νέο Safety Car για την Formula 1.

Aston Martin F1 Safety Car 2024

Ένα νέο αυτοκίνητο ασφαλείας που το σημαντικότερο στοιχείο του είναι η αυξημένη ιπποδύναμη. Το προηγούμενο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1 ήταν πολύ αργό, σύμφωνα με τον Max Verstappen και η FIA είχε αναγκαστεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Από τότε μέχρι σήμερα η Aston Martin Vantage έχει δεχτεί μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά την ιπποδύναμή της, που μετράται σε 153 ίππους. 

Aston Martin F1 Safety Car 2024

Άρα αν στην Σαουδική Αραβία μεθαύριο, χρειαστεί να βγει στην πίστα η νέα Aston Martin Vantage, ελπίζουμε όλοι πως οι 656 ίπποι της νέας Aston Martin Vantage θα αρκεί στον Max. Μαζί με το νέο sportscar θα είναι βεβαίως, όπως πάντα και η Aston Martin DBX707 που είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο γιατρός και για το οποίο ο Verstappen δεν είχε εκφράσει την άποψή του. 

Aston Martin F1 Safety Car 2024

H Vantage για την Formula 1 διαθέτει την εμπρός χαρακτηριστική γρίλια της μάρκας και μια μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα από την πολιτική Vantage, αλλά πολύ πιο διακριτική από την Vantage GT3. Από ότι λένε στην Aston το αυτοκίνητο είναι σημαντικά καλύτερο όσον αφορά την αεροδυναμική του, χάρη στο υποδάπεδο που βοηθά στην καλύτερη ροή του αέρα. 

Aston Martin F1 Safety Car 2024

Ακόμη και η μπάρα φώτων που είναι τοποθετημένη στην οροφή έχει αναδιαμορφωθεί για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Οι περισσότερες αλλαγές μάλλον αφορούν την καμπίνα και το εσωτερικό. Τα στάνταρ καθίσματα έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ζευγάρι μπάκετ της Recaro με αγωνιστικές ζώνες για τον οδηγό Bernd Maylander και τον συνοδηγό του. 

Aston Martin F1 Safety Car 2024

Η Aston Martin βελτίωσε την κεντρική κονσόλα για να φιλοξενήσει μια πληθώρα κουμπιών για τους διακόπτες που είναι συνδεδεμένοι με τα υποχρεωτικά συστήματα της FIA. Κυρίως όμως για να χωρέσει μερικές οθόνες στην πλευρά του συνοδηγού που δείχνουν πού βρίσκονται όλα τα αυτοκίνητα στην πίστα, μαζί με τους ζωντανούς χρόνους για τους γύρους και την τροφοδοσία από την κάμερα οπισθοπορείας. 

Aston Martin F1 Safety Car 2024

Η επένδυση Lime Essence που χρησιμοποιείται σε όλη την καμπίνα είναι αποκλειστικά για το Safety Car της Formula 1 και αποτελεί μια αναφορά στην εντυπωσιακή βαφή της Aston Martin σε Racing Green. 

Related Articles

Φουλ επίθεση της McLaren στη Ferrari

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς

cars

Formula1: Σε οργασμό εργασιών οι ομάδες ενόψει του νέου πρωταθλήματος

cars

Logan Sargeant earns first F1 point in bizarre circumstances

cars

O Alonso οδήγησε τη φετινή Renault F1 στη Βαρκελώνη

cars

Ferrari: Γιατί έχασε -ξανά- την μάχη της εξέλιξης;

cars

FIA – Ποινή στους οδηγούς που προκαλούν διακοπή στην F2 και F3

cars

F1 Sprint format: How new 2024 schedule will work at events in China, Miami, Austria, Austin, Brazil and Qatar

cars

Επίσημο: Ο Nikita Mazepin στη Haas F1 από το 2021!

cars