CARSNEWS
NEW MODELS

Genesis X Convertible: Όμορφο, φουτουριστικό και διαχρονικό

Το Genesis X Convertible παρουσιάστηκε πριν την Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, και αποκαλύπτει στην πιο απτή μορφή της τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, ονόματι Athletic Elegance.

Διαθέτει την αρχιτεκτονική και το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο από το Genesis X του 2021, ενώ έχει και αντίστοιχο σχεδιασμό με αυτό το μοντέλο και το X Speedium Coupe.

Το concept ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στο μακρύ καπό, τα φώτα Quad Lights στο εμπρός μέρος που σχιματίζουν το περίφημο Crest Grille (ή καλύτερα το περίγραμμά του) που κομψεί τα μοντέλα με ΜΕΚ της Genesis.

Στο πίσω μέρος, το X Convertible έχει και πάλι τέσσερις μπάρες LED φωτών, με το μικρό spolier να δίνει την υποψία επιθετικότητας στον σχεδιασμό. 

Φυσικά, το μεγάλο σχεδιαστικό στοιχείο του concept είναι το γεγονός ότι έχει αποσπώμενη οροφή, που όμως δεν φαίνεται ως τέτοια όταν είναι τοποθετημένη, δίνοντας την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με μία τύποις λιμουζίνα.

Στο εσωτερικό έχει γίνει τόσο προσεγμένη δουλειά όσο και στο εξωτερικό του οχήματος. Τα απαραίτητα για τον οδηγό όργανα και κομβία περιβάλλουν αρμονικά τον οδηγό, ενώ γίνεται χρήση ανακυκλωμένου μαλλιού και δέρματος, σε χρώμα Giwa Navy, αλλά και μικρές πινελιές Dancheong Orange.

«Είναι η φυσιολογική ανάπτυξη της Genesis να αυξάνει την αθλητική και συναισθηματική πτυχή της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας δημιουργώντας μια τριλογία γεμάτη συναίσθημα: την οικογένεια X», δήλωσε ο επικεφαλής δημιουργικού τομέα της Genesis, Luc Donckerwolke. «Η καινοτομία είναι ο καταλύτης για να ασχοληθούμε περισσότερο με το περιβάλλον γύρω μας. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της μετάβασης της Genesis σε μια εταιρεία που θα παραδίδει προϊόντα που θα απολαμβάνουν οι πελάτες μας».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Hyundai Nexo πάει πιο μακριά απ ’όλα

cars

To σύγχρονο Mazda Cosmo 110S είναι ο βασιλιάς του Wankel

cars

Η Bentley Continental GT και τον Jeep Wrangler μετατρέπονται σε τανκ (Video)

cars

Τo Polestar 2 έχει την μεγαλύτερη δύναμη έλξης

cars

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Octavia με τιμή έκπληξη

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

Δείτε ένα Lada που κινείται με… ξύλινο συμπλέκτη! [vid]

cars

Πόσο κοστίζει το Tesla killer των 1.080 ίππων;

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα γίνει και τι σημαίνει;

cars