CARSNEWS
NEW MODELS

H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα

Τα στατιστικά δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation- WHO) επιβεβαιώνει αυτό που όλοι στην ουσία γνωρίζουμε: πιο πολλοί από το ¼ των κατοίκων της γης -περίπου δηλαδή 1,4 δις άνθρωποι- περνούν περισσότερο χρόνο από ότι πρέπει καθήμενοι. Κάτι που προκαλεί προβλήματα στους μυς στα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς.

Φυσικά σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνεται και ένας πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών, είτε επαγγελματιών είτε αυτών που μετακινούνται από και προς το χώρο εργασίας τους ή που η εργασία τους αυτή καθαυτή περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις.

Προκείμενου να μπορέσουν να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συνέπειες της πολύωρης οδήγησης η Jaguar Land Rover, πιο συγκεκριμένα το τμήμα Body Interiors Research της, εξέλιξε ένα κάθισμα που προσομοιώνει τις κινήσεις και τη λειτουργία των μυών κατά την κίνηση και το περπάτημα. Τα σύστημα αυτών των κινήσεων προσαρμόζεται αυτόματα στη σωματική διάπλαση τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία είναι μέρος του Destination Zero -προορισμός μηδέν σε ελεύθερη απόδοση- ενός πρότζεκτ της JLR που έχει σα στόχο «έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, μηδέν ατυχήματα και μηδέν επιβάρυνσης της υγείας». 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σκοτεινή BMW X7 Dark Shadow είναι για 600 τυχερούς

cars

Dacia Duster με κινητήρα ECO-G: Η υγραεριοκίνηση στην καλύτερή της στιγμή

cars

Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου 115 χρόνια πριν…

cars

Ποιά αυτοκίνητα προτίμησαν οι Έλληνες για το 2019

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλονται τα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν στη Formula 1

cars

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά hypercars των 2.000 ίππων λέει η Porsche

cars

Η DS Automobiles θα αυξήσει τη γκάμα της στα έξι μοντέλα

cars

Οδηγούμε το μονοθέσιο του F. Alonso, την McLaren MP4-22

cars

Έτσι θα διεξαχθεί η φετινή σεζόν στη Formula 1

cars