CARSNEWS
MOTONEWS

H KTM 450 Rally Replica επιστρέφει για το 2024

H KTM 450 Rally Replica επιστρέφει για το 2024
  • Διαβάστηκε από 1.876 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/09/2023

Ελάχιστα αντίτυπα θα παραχθούν, με τη μοτοσυκλέτα να διαφέρει ελάχιστα από την αντίστοιχη εργοστασιακή που οργώνει τις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας στο Rally Dakar.

Κλίκαρε για να δεις τι εξάτμιση μπορείς να βάλεις στο μηχανάκι σου

KTM: To NEO DUKE 790 σε περιμένει!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Rally Dakar είναι η κορυφαία εκδήλωση από άποψη κύρους στον κόσμο των Rally. Tα τελευταία 20 χρόνια, οι κορυφαίοι αναβάτες αυτού του Rally έχουν αγωνιστεί για την ΚΤΜ ή για κάποια εταιρεία του ομίλου. 

Συγκεκριμένα από το 2001 και την πρώτη νίκη στα χέρια του Fabrizio Meoni,  19 φορές οι πορτοκαλί αναβάτες κατάφεραν να «αλώσουν» το Rally Dakar, προσφέροντας στους Αυστριακούς μια απίστευτη βάση δεδομένων που, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία τους, κατάφερναν να βελτιώνουν τη μοτοσυκλέτα περαιτέρω, χρόνο με το χρόνο.

Τώρα η ΚΤΜ 450 Rally Replica ανανεώνεται για το 2024, με μόλις 80 μοντέλα να βγαίνουν στην αγορά, κάνοντάς την μια από τις πιο συλλεκτικές μοτοσυκλέτες του 2024.

Τα χαρακτηριστικά της εντυπωσιάζουν, όπως είναι λογικό όταν μιλάμε για μια τέτοια μοτοσυκλέτα, με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 450cc να είναι βασισμένος στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Dakar και το εξατάχυτο κιβώτιο έχει την ίδια σχέση μετάδοσης με τις ΚΤΜ που παλεύουν στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας. Σε όλα τα μέρη η ποιότητα υλικών είναι εκπληκτική, στοχεύοντας στην υψηλή απόδοση, στην επίτευξη της οποίας βοηθούν και οι ειδικές χαρτογραφήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το πλαίσιο είναι τύπου trellis, φτιαγμένο από ένα κράμα χρωμίου και μολυβδαίνιου, με στόχο να προσφέρει την απαραίτητη ακαμψία και υψηλή σταθερότητα, ενώ κρατάει και το βάρος της μοτοσυκλέτας στα μόλις 139 κιλά. Τον ρόλο του υποπλαισίου παίρνει το πίσω ντεπόζιτο, το οποίο χωράει 16 λίτρα καυσίμου. Εν τω συνόλω η ΚΤΜ 450 Rally Replica μπορεί να εφοδιαστεί με 33 λίτρα καυσίμου.

Στις αναρτήσεις θα βρούμε τα τελευταία μοντέλα της WP (που ανήκει στον ίδιο όμιλο), με το WP XACT PRO πιρούνι 48mm μπροστά, με διαδρομή 305 χιλ. και το νέο WP XACT PRO αμορτισέρ πίσω, με διαδρομή 300 χιλ.

 

Όπως βλέπουμε από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αυτή η μοτοσυκλέτα είναι το πιο κοντινό σημείο που μπορεί να φτάσει κανείς στο να έχει μια πλήρως εργοστασιακή μοτοσυκλέτα Dakar πριν υπογράψει συμβόλαιο με την ίδια την ΚΤΜ. Και όπως έδειξε και ο Mason Klein, ο οποίος αγωνίστηκε στο Rally Dakar του 2023 με την προηγούμενη Replica, είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να σε φέρει μέσα στις πρώτες 10 θέσεις των ειδικών στο Rally Dakar.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Το «γεια σου» μηχανάκι που απέδωσε ένα ολλανδικό startup

cars

VOGE DS525X: Υπογράφει τα On/Off Adventure

cars

Νέοι χρωματισμοί για την Honda NT 1100 του 2024

cars

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

cars

Νέα Ducati DesertX Rally: Race wilder!

cars

Copy, Paste και βουαλά! Γνωρίστε την Ducasu DK400

cars

Benda Napoleon 450 – Νέος V2, νέα cruiser

cars

Φτιάχνουν μια μοτοσυκλέτα κάθε 90 δευτερόλεπτα – Ένα εργοστάσιο με ρεκόρ παραγωγής (video)

cars

Αναζητούνται πληροφορίες για τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε αναβάτης μοτοσυκλέτας

cars