CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton – “Το βήμα βελτίωσης δεν έγινε δυστυχώς”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι η τελευταία αναβάθμιση που έφερε η Mercedes δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο GP Βρετανίας και είπε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την άμεση βελτίωση της εικόνας της

Το GP Βρετανίας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση για τον Lewis Hamilton. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στην 3η θέση στο Silverstone και βρέθηκε για μια ακόμα χρονιά συνεχόμενα στο podium, στον αγώνα της πατρίδας του. Όμως η Mercedes W14 Hybrid απέχει ακόμα από τις επιδόσεις της Red Bull RB19 και δη από αυτή του Max Verstappen. Επιπλέον ο Hamilton βρέθηκε πίσω και από τον Lando Norris, ο οποίος τερμάτισε με την σκληρή γόμα της Pirelli. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αντιθέτως ήταν με την μαλακή γόμα.

Η Mercedes ήρθε στην πίστα του Silverstone με νέα σχεδίαση στην εμπρός αεροτομή, αλλά η αναβάθμιση για την ώρα δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτέλεσμα που περίμεναν στο στρατόπεδο της Γερμανικής ομάδας

Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. στο GP Αυστρίας) είχαμε έναν πολύ κακό αγώνα και επειδή γνωρίζαμε ότι είχαμε μια αναβαθμίση να έρχεται στο μονοθέσιο, ήμασταν όλοι στην ομάδα αρκετά αισιόδοξοι. Ήμασταν αισιόδοξοι, διότι περιμέναμε να γίνει το βήμα προς τα εμπρός, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς αυτό το τριήμερο (σ.σ. στην Red Bull και δη τον Max Verstappen)“, ανέφερε αρχικά ο Lewis Hamilton.

Προς απογοήτευση όλων μας αυτό το βήμα βελτίωσης δεν έγινε δυστυχώς. Και για εμάς στην Mercedes το να είμαστε στην 6η από την 7η θέση, δεν είναι υπέροχο συνθαίσθημα στην τελική. Και πόσο μάλλον γνωρίζοντας, το πόσο σκληρά δούλεψαν όλοι στην ομάδα και πως το ένιωσαν όλοι. Κατά την διάρκεια της νύχτας πρέπει να μετατρέψεις το αρνητικό συναίσθημα σε θετικό, το οποίο το κάνουμε συχνά“.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο ήταν καλό το long run μας που είδαμε την Παρασκευή. Απλώς πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μας κάτω και να δουλέψουμε σκληρά για την συνέχεια“.

Για την 2η θέση του Lando Norris για την πολύ θετική εικόνα που άφησε στο GP Βρετανίας η McLaren με την αναβαθμισμένη MCL60, ο Hamilton ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Lando είναι πολύ ταλαντούχος οδηγός, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς. Πιστεύω πως είναι υπέροχο το συναίσθημα, όταν μπορείς έχεις τέτοιου είδους κλειστές μάχες, όπως που έγινε σήμερα. Και συν το γεγονός ότι βασίζεσαι στον οδηγό, με τον οποίο μάχεσαι, προκειμένου να σκληρός, αλλά πάντοτε δίκαιος“.

Hamilton

Δεν υπήρξε ποτέ ένα στοιχείο ή μια στιγμή που να πιστεύαμε ότι θα ερχόμασταν σε επαφή μεταξύ μας ή κάτι τέτοιο. Αυτό το νοήμα του motorsport. Ήθελε να παλεύει για να κρατήσει την 2η θέση και εγώ ήθελα να τον προσπεράσω, για να την πάρω εγώ. Αλλά δεν έγινε αυτό. Επομένως θα σκύψουμε το κεφάλι μας και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, ελπίζοντας ότι θα έχουμε περισσότερες μάχες το επόμενο διάστημα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

O Lewis Hamilton σε ρόλο… «εκτελεστή»

cars

Νέα μπλεξίματα για Φούντα: «Επιτέθηκε ρατσιστικά σε συμπαίκτη του, μένει εκτός ομάδας»

cars

Formula 1: Επίσημα στην Sauber ο Χούλκενμπεργκ με το μυαλό στην… Audi!

cars

Γιατί σταμάτησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Brad Pitt για την Formula 1

cars

Formula 1: Απλά ασταμάτητος ο Φερστάπεν – Νικητής και στην Ολλανδία

cars

Η Aston Martin θα αλλάξει όνομα τον επόμενο χρόνο

cars

Πήρε… μπρος η νέα McLaren (video)

cars

Formula 1: Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα πίστα που ετοιμάζεται στη Σαουδική Αραβία

cars

Ελαστικά με νέα υλικά στο βρετανικό γκραν πρι

cars