CARSNEWS
AUTONEWS

Hennessey Venom F5 Revolution – 1.800+ άλογα για την πίστα…

Ζούμε σε έναν περίεργο κόσμο. Από τη μία έχουμε την βιομηχανία αυτοκινήτου στο σύνολο της να εστιάζει στην δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων και στην βιωσιμότητα και από την άλλη μικρούς κατασκευαστές που δημιουργούν εξωφρενικά αυτοκίνητα χωρίς καμία απολύτως σκέψη για οτιδήποτε έχει να κάνει με φιλικότητα στο περιβάλλον. Χρειάζονται και τα δύο άκρα ώστε να υπάρχει ισορροπία και αν χορτάσαμε… βιωσιμότητα με τα πολυάριθμα ηλεκτρικά που παρουσιάζονται διαρκώς, πρέπει να κοιτάξουμε στην εξωτική κατηγορία των hypercars για να απολαύσουμε το μεγαλείο της υπερβολής – με την καλή και την κακή έννοια. Γιατί, ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός οχήματος με 1.800 άλογα που υποτίθεται ότι προορίζεται για την πίστα και κοστίζει περί τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ;

Η Hennessey Performance Engineering ισχυρίζεται πως έχει βρει τον λόγο και λανσάρει το Venom F5 Revolution. Όχι μόνο ισχυρίζεται πως τον έχει βρει, αλλά πιστεύει ότι άλλα 24 άτομα τουλάχιστον συμφωνούν μαζί της. Γιατί η πλέον ακραία έκδοση του Venom F5 hypercar θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 αντίτυπα με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει όπως είπαμε γύρω στα 2.7 εκατομμύρια δολάρια ή δυόμισι εκατομμύρια από τα δικά μας ευρώ. Το περίεργο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν είναι ο κινητήρας που αναβαθμίζει το “απλό” Venom F5 σε “Revolution”. Δεν υπήρχε η ανάγκη για κάτι περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα αφού ο twin-turbo V8 των 6.6 λίτρων παράγει 1.817 ίππους και 1.617 Nm ροπής τα οποία πασχίζουν να περάσουν στον δρόμο οι τροχοί του πίσω άξονα, μέσω ενός αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου. Θα μπορούσε να αποσπάσει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες παραπάνω άλογα από τον κινητήρα η Hennessey αλλά μάλλον έκρινε ότι 1.817 είναι ήδη αρκετά.

Αυτό που κάνει το Venom F5… Revolution είναι η έμφαση στην αεροδυναμική και το διαφορετικό στήσιμο της ανάρτησης. Ένα εκτενές bodykit που αποτελείται μεταξύ άλλων από χαμηλότερο εμπρός splitter, πτερύγια στα άκρα του προφυλακτήρα, νέο διαχύτη και ρυθμιζόμενη αεροτομή εξασφαλίζει την απαιτούμενη downforce που φτάνει τα 362 κιλά στα 300 km/h και στα 635 κιλά στα 400 km/h! Για να αντέξει τις αυξημένες πιέσεις και να προσφέρει μία πιο σκληροπυρηνική αίσθηση, νέα είναι η γεωμετρία της ανάρτησης ενώ τα αμορτισέρ επιτρέπουν την εύκολη ρύθμιση τους με απλά εργαλεία. Το πακέτο συμπληρώνουν οι νέες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος με τα φαρδύτερα ελαστικά ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας που κάνει δυνατή την καταγραφή πληθώρας δεδομένων για μελέτη και ανάλυση έπειτα από μία εξόρμηση στην πίστα – για όποιους είναι αρκετά τολμηροί και ικανοί να τιθασεύσουν το θηρίο που λέγεται Hennessey Venom F5 Revolution!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το 2023 το VW ID Space Vizzion με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

cars

Το επόμενο Nissan Navara δεν θα είναι κλώνος του Mitsubishi L200.

cars

Νέο Kia Sportage. Προκαλεί αίσθηση!

cars

Το Hyundai Alcazar είναι ένα νέο 7-θέσιο SUV.

cars

Η Maserati Grecale κάνει ντεμπούτο καμουφλαρισμένη.

cars

Hyundai. Πρόκληση στο χιόνι

cars

Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8. Το μοντέλο που ξεκινά την αλλαγή της Opel

cars

Το Citroen C5 επιστρέφει πιο τολμηρό από ποτέ!

cars

Η Stellantis στηρίζει την Alfa Romeo με 10-ετές πλάνο επενδύσεων.

cars