CARSNEWS
AUTONEWS

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

Τέσσερις πολύ μεγάλες εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξέλιξη μίας τυποποιημένης, εναλλάξιμης μπαταρίας για ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα. Οι Honda, Yamaha, KTM και Piaggio ανακοίνωσαν το “Swappable Batteries Consortium” με το οποίο θέλουν να βελτιώσουν δραστικά την διαθεσιμότητα αυτού του είδους μπαταρίας για να προωθήσουν την διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι μοτοσυκλέτες και τα τετράτροχα.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν το consortium θα συνεργαστούν πάνω σε τομείς όπως η αύξηση της εμβέλειας, η μείωση του χρόνου φόρτισης και η μείωση του κόστους τόσο για τα ηλεκτρικά οχήματα όσο και για τις υποδομές ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ορισμό τυποποιημένων τεχνικών χαρακτηριστικών για συστήματα μπαταριών τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα των 4 εταιριών και σε αυτά όποιων άλλων προτίθενται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού στα ηλεκτρικά.

Το “Swappable Batteries Consortium” ξεκινά εργασίες τον ερχόμενο Μάιο και παράλληλα με τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο, θα δούμε και συνεργασίες σε επίπεδο κρατών και οργανισμών παγκοσμίως καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την δημιουργία  ενός πραγματικά διεθνούς standard για τις μπαταρίες. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στις δηλώσεις του Noriaki Abe της Honda:

Η παγκόσμια προσπάθεια εξηλεκτρισμού για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 επιταχύνεται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Για την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εμβέλεια και οι χρόνοι φόρτισης και οι εναλλάξιμες μπαταρίες είναι μία πολλά υποσχόμενη λύση.

The post Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

EuroNCAP – Αποχαιρετά το ’22 με πολλά αστέρια!

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

BMW M2 CS. Το κύκνειο άσμα της μικρής M.

cars

Οι συχνές πλημμύρες στη Βραζιλία φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα της μετανάστευσης

cars

Πριν την πρώτη M5, υπήρχε η 530 MLE και η BMW την αναπαλαίωσε!

cars

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars

Στους .. Καλλαρύτες με Jeep Renegade 4X4. Στο χωριό του BVLGARI!!

cars

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Bury

Στο χωριό του Εθνάρχη με το νέο Ford Puma. Απόδραση στην Πρώτη Σερρών

cars