CARSNEWS
AUTONEWS

EuroNCAP – Αποχαιρετά το ’22 με πολλά αστέρια!

Ο EuroNCAP κλείνει το 2022 με τον τελευταίο κύκλο δοκιμών για το έτος. Ένα κύκλο δοκιμών που περιλαμβάνει 14 μοντέλα από διάφορες κατηγορίες, με την πλειοψηφία εξ αυτών να καταφέρνουν να βαθμολογηθούν με το μέγιστο, τουλάχιστον όσον αφορά στα αστέρια, των 5 αστεριών. Υπήρχαν φυσικά και κάποιες εξαιρέσεις καθώς τρία έχασαν το τέταρτο αστέρι στις λεπτομέρειες: τα Ford Puma και Volkswagen Touran που επαναξιολογήθηκαν καθώς παρότι κυκλοφορούν αρκετό καιρό στην αγορά, ανανεώθηκαν, βαθμολογήθηκαν με 4 αστέρια λόγω του χαμηλού σκορ στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας ενώ το Peugeot 408 δεν πέτυχε το μέγιστο της βαθμολογίας παρουσιάζοντας ελλείψεις στην προστασία των ενήλικων επιβατών.

Ο τελευταίος κύκλος δοκιμών αντικατοπτρίζει το εύρος των μοντέλων που δοκιμάστηκαν από τον EuroNCAP στο σύνολο του 2022 με τρία κινέζικα αυτοκίνητα, superminis, οικογενειακά, εκτός δρόμου, minivans, pickups και τέσσερα premium μοντέλα συμπεριλαμβανομένου του Lucid Air που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη πριν από λίγο καιρό και εντυπωσιάζει κατακτώντας 5 αστέρια. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του Maxus MIFA 9 με συνολική βαθμολογία 93%, της Mercedes-Benz GLC με 92% και του Volkswagen ID.Buzz με το ίδιο, 92% αλλά διαφορετικές επιμέρους βαθμολογίες αφού το ηλεκτρικό MPV της γερμανικής μάρκας μπορεί να είναι εξαιρετικό στην προστασία των επιβατών και τα ηλεκτρονικά συστήματα που προσφέρει, αλλά δεν είναι και τόσο φιλικό στους άλλους χρήστες του δρόμου.

Από τα οχήματα που δοκιμάστηκαν δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε τα κινέζικα Chery OMODA5 και MG 4 Electric (η αγγλική MG ανήκει εδώ και χρόνια στην κινέζικη SAIC) αλλά και τα μεγάλα, πολυτελή, εκτός δρόμου μοντέλα όπως το Lexus RX και το Land Rover Discovery Sport. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως παρότι το αδερφό Ford Ranger πήρε 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης, το Volkswagen Amarok κατέκτησε 5 αστέρια χάρη στην καλύτερη βαθμολογία στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και τέλος, η Skoda Octavia δεν δυσκολεύτηκε στις δοκιμασίες του EuroNCAP κατακτώντας 5 αστέρια. Το 2023 θα φέρει νέες, ενδιαφέρουσες προκλήσεις για τους κατασκευαστές και θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τα αποτελέσματα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

Το μεγαλύτερο Land Rover Defender 130 είναι γεγονός.

cars

Λήψη μέτρων και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

cars

Αυτό είναι το νέο παιχνίδι του Ken Block!

cars

myAADEapp – Νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

cars

Η Volkswagen επιλέγει το “GTX” για τα… καυτά ηλεκτρικά της!

cars

Διευκρινίσεις για τον πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του γιου στη Νίσυρο – «Εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα»

cars

Νέο Seat Leon. Καινούριο σε όλα

cars

Alfa Romeo Racing ORLEN C39. Αποκαλύφθηκε

cars