CARSNEWS
NEW MODELS

Honda: Υπό αίρεση η παραμονή της στη Formula 1

Ηχηρές αναμένονται να είναι οι αποχωρήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 τα αμέσως επόμενα χρόνια, καθώς μετά τις φήμες που ήθελαν τη Mercedes να εγκαταλείπει την κορωνίδα του μηχανοκίνητο αθλητισμού σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, ήρθαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda να θέσει υπό αίρεση τη συμμετοχή της ιαπωνικής φίρμας στον θεσμό

Συγκεκριμένα, ο Mashashi Yamamoto δήλωσε ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα της Red Bull Racing οι οποίες και θα καθορίσουν αν θα υπάρξει συνέχεια στην κοινή πορεία των δύο μερών μετά και τη λήξη του συμβολαίου το 2021.

Ο M. Yamamoto ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογιστούν, όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

«Πολλοί κατασκευαστές καλούνται να επενδύσουν μεγάλα ποσά συνεπώς είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτόμαστε πλέον και την επιχειρηματική πλευρά και να αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να λειτουργούμε με τους λιγότερους δυνατούς πόρους», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda.

Λιγότερο ευγενής ήταν ο Alain Prost ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπής ρύπων που επί της ουσίας επιβάλλουν τη βίαιη προσαρμογή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια νέα, ηλεκτροκίνητη εποχή, προκαλώντας ασφυξία στους κατασκευαστές και στριμώχνοντας στα σκοινιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα πρώτα σκίτσα του DeLorean sedan

cars

Στελέχη των εταιριών θεωρούν ότι ο Κορωνοϊός βοηθά στην αυτόνομη οδήγηση!

cars

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητάνε πίστωση χρόνου για τις νέες προδιαγραφές ρύπων

cars

Αυτό το καλοκαίρι μη ξεχάσετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας

cars

Ford Transit με κιβώτιο δέκα σχέσεων από Mustang

cars

Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το πρωί – Πότε και πώς επιτρέπεται

cars

O κορωνοϊός “χτύπησε” και την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Δείτε πώς ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS (Video)

cars

Η Lexus αναβάλλει την παρουσίαση του νέου IS

cars