CARSNEWS
NEW MODELS

Isegami: Κάντε μια γρήγορη βόλτα στο… στοιχειωμένο τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας (video)

Η Ιαπωνία επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC μετά από 12 χρόνια απουσίας, με κοινό, οδηγούς και ομάδες να είναι ιδιαίτερα ανυπόμονοι για τη συνέχεια της δράσης. Αυτή τη φορά, το ράλλυ έχει μεταφερθεί από το βόρειο στο νότιο κομμάτι του νησιού, περνώντας ανάμεσα από τα βουνά του Αΐτσι και του Γκίφου, περιοχές που βρίσκονται περίπου 3 ώρες μακριά από το Τόκιο.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη έγινε στις διαδρομές του ράλλυ για φέτος, αυτή της SS2/SS5. Οι οδηγοί καλούνται να περάσουν μέσα από ένα τούνελ, το οποίο μάλιστα λέγεται ότι είναι… στοιχειωμένο. Πρόκειται για το τούνελ Isegami στην περιοχή Αΐτσι, το οποίο φέρει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, και μετά από μία μακρόχρονη απαγόρευση διέλευσης, άνοιξε ξανά το 1960.

Elfyn Evans, SS2, Rally Japan

Elfyn Evans, SS2, Rally Japan

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, μία ‘γυναίκα ντυμένη στα λευκά’ επισκέπτεται όσους περνούν μέσα από το τούνελ. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για το πνεύμα γυναίκας που έχασε τη ζωή της μέσα στο τούνελ σε μία μεγάλη πλημμύρα. Παράλληλα αρκετοί περαστικοί έχουν αναφέρει ότι κατά τη διέλευσή τους άκουσαν φωνές μικρών παιδιών ή ζαλίστηκαν, δίνοντας μία νότα… θρίλερ.

Isegami’s Tunnel, reportedly haunted, but not for @KalleRovanpera as he blasts through it in his Toyota to a stage win! ????

?? x @OfficialWRC#WRC#Autosport#WRCjppic.twitter.com/2spag9s2dp

— Autosport (@autosport) November 11, 2022

Οι οδηγοί πέρασαν χωρίς προβλήματα μέσα από το τούνελ, χαρίζοντας πλούσιο και πολύ εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, καθώς η απόστασητου αυτοκινήτου από τα τοιχώματα του τούνελ είναι μηδαμινή, και το παραμικρό λάθος ή η μικρότερη υποστροφή μπορεί να κοστίσει. Ούτε τα φαντάσματα, ούτε η απόσταση από τον τοίχο φάνηκαν να πτοούν τον Kalle Rovanpera, ο οποίος (κεντρική φωτό) κέρδισε την SS2, με τον Elfyn Evans να τίθεται επικεφαλής στην SS5.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το νέο Skoda Superb Scout

cars

To αμερικανικό Czinger 21C έχει το «0-100» κάτω από 2 sec!

cars

Mazda R360 Coupe: To best seller από τη Χιροσίμα

cars

Ποιο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό Skoda;

cars

H Novitec μεταμορφώνει τη McLaren 720S Spider

cars

Αγάπη μου, μεγάλωσα το Beetle! (βίντεο)

cars

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του καταζητούμενου από τις ιαπωνικές αρχές Carlos Ghosn

cars

Ένα αυτοκίνητο για τον σκοτεινό ιππότη

cars

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Ford Bronco!

cars