CARSNEWS
AUTONEWS

Jaguar-Land Rover: Ο εξηλεκτρισμός χτυπά την πόρτα της SVO!

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ήταν εξαρχής καθαρά θέμα χρόνου. Κανείς δεν αμφισβητούσε το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα, το ειδικό τμήμα “Special Vehicle Operations” της Jaguar-Land Rover, το τμήμα που έχει αναλάβει την δημιουργία των πιο ξεχωριστών οχημάτων της (είτε μιλάμε για ταχύτητα στην άσφαλτο, επιδόσεις στο χώμα ή πολυτέλεια), θα υπέκυπτε στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Όπως δήλωσε ο Michael van der Sande:

Θα εξελίξουμε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων μας. Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ή plug-in υβριδικές.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως, είναι ότι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα δεν είναι η ούτως ή άλλως ηλεκτρική I-Pace, η οποία έχει ήδη μετατραπεί σε αγωνιστικό για το ομώνυμο “e-Trophy” και θα έμοιαζε σαν ο πιο λογικός υποψήφιος για να φορέσει το “SVR” σήμα. Ο van der Sande δεν δικαιολόγησε την απόφαση της αγγλικής φίρμας αλλά ένας από τους λόγους που πιθανώς να οδήγησαν την SVO σε αυτήν, ίσως να σχετίζεται με το ότι η I-Pace βασίζεται σε μία αποκλειστική πλατφόρμα και ενδεχομένως να μην έχει νόημα, οικονομοτεχνικά, να εξελιχθεί μία “καυτή” έκδοση ειδικά γι’ αυτήν. Έρχονται όμως μοντέλα που κάνουν χρήση αρθρωτών αρχιτεκτονικών και η SVO σίγουρα θα ασχοληθεί με αυτά – βλ. Jaguar XJ μεταξύ άλλων.

Ένας ακόμα τομέας που θα συνεχίσει να απασχολεί την Jaguar-Land Rover στο μέλλον, ειδικά μετά την επιτυχία της “νέας” D-Type, είναι αυτός των continuation μοντέλων.

Έχουμε τελειώσει σχεδόν τις 25 D-Types και εξετάζουμε μερικές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για το μέλλον. Νομίζω ότι θα δείτε continuation μοντέλα να προσφέρονται περιστασιακά από το “Classic” τμήμα μας.

Αυτός είναι ένας mini οδικός χάρτης για το μέλλον της Special Vehicle Operations ώστε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που την έφερε στο σημείο να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 64% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, την στιγμή που η “μαμά” Jaguar-Land Rover διανύει μία μικρή περίοδο κρίσης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Συγκίνησε η τυφλή αθλήτρια Μπέκι Σαλόφσκα που τερμάτισε στα 10 χιλιόμετρα του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

cars

«Κάθοδος» Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη – Χιλιάδες έφτασα στο νησί με visa express

Bury

«Πολλαπλά θύματα» από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη – Ψάχνουν επτά ανθρώπους στον ποταμό

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 26/3/2024

cars

Volvo. Ασφάλεια για όλους

cars

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV . Κάνοντας το επόμενο βήμα

cars

Το μοντέλο που έστριβε χωρίς να γέρνει: 30 χρόνια Citroën Xantia

cars

Volkswagen Nivus. Ένα μικρό SUV-coupe με… latino ταμπεραμέντο!

cars

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars