CARSNEWS
MOTONEWS

Johann Zarco, Honda και μεταγραφικά σενάρια

Johann Zarco, Honda και μεταγραφικά σενάρια
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/08/2023

O Johann Zarco σόκαρε τους πάντες όταν αποδέχτηκε την πρόταση της Honda, φεύγοντας από τη Ducati και αφήνοντας μια από τις πιο πολυπόθητες θέσεις του grid κενές. Ποιός θα βρεθεί εκεί;

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Το Aυστριακό Grand Prix, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Red Bull Ring μας προσέφερε αρκετά περισσότερα από πλούσια αγωνιστική δράση. 2 νέα συμβόλαια ανακοινώθηκαν ανάμεσα σε ομάδες και αναβάτες, βάζοντας λίγα ακόμα κομμάτια του παζλ του 2024 στη θέση τους. 

Ας ξεκινήσουμε με το πιο “απλό”. Ο Brad Binder ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Red Bull KTM Factory Racing μέχρι το 2026. Ο Νοτιοαφρικανός είχε ήδη συμβόλαιο μέχρι το 2024, όμως τα πολύ καλά του αποτελέσματα φέτος έκαναν την ΚΤΜ να σπεύσει να τον “κλειδώσει” για άλλα 3 χρόνια. Οι Αυστριακοί έχουν κάνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μόνη που μπορεί σταθερά να ανταγωνιστεί τη Ducati κάθε Σαββατοκύριακο, και ο Brad Binder όπως φαίνεται λογίζεται ως η ναυαρχίδα τους σε αυτή την προσπάθεια. Και με το δίκιο τους. Ο Binder για άλλη μια φορά στο Red Bull Ring ήταν ο μόνος που προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ducati, Francesco Bagnaia, και τελικά τερμάτισε δεύτερος, τόσο στον αγώνα Sprint όσο και στο Grand Prix της Κυριακής, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. 



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η υπόθεση Zarco


Και περνάμε στο στρετόπεδο της Ducati. Εκεί υπήρχε εδώ και λίγες μέρες το δράμα με τον Johann Zarco και την θέση του στην Prima Pramac Ducati, την “επίσημη” δορυφορική ομάδα των κόκκινων, που χρησιμοποιεί ίδιες μοτοσυκλέτες με αυτές τις εργοστασιακής ομάδας. Η Ducati ήταν πρόθυμη να ανανεώσει το συμβόλαιο του Johann Zarco για ένα ακόμα χρόνο, αλλά η Honda προσέφερε στο Γάλλο διετές συμβόλαιο και αρκετά περισσότερα χρήματα. Το κομβικό κομμάτι εδώ είναι η λέξη διετές. Ο Zarco είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος αναβάτης στα MotoGP, μετά τον Αleix Espargaro, και με την μεγάλη εισροή ταλέντων από τις μικρότερες κατηγορίες (και την επιθυμία όλων να καταλήξουν στη Ducati που είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid αυτή τη στιγμή) ο επόμενος χρόνος του θα ήταν πιθανοκρατικά ο τελευταίος. Οπότε “άρπαξε” την ευκαιρία και πλέον εξασφαλίστηκε για 2 χρόνια. Ήταν μια κίνηση που συνέφερε και τη Honda, καθώς ο Zarco έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, έχει οδηγήσει για 3 ακόμα κατασκευαστές (Yamaha, KTM, Ducati) και στην τελευταία ένα μεγάλο μέρος της εξέλιξης και των δοκιμών νέων εξαρτημάτων γινόταν μέσω αυτού. Win-win λοιπόν για Zarco και Honda

 

Ποιός θα πάρει τη θέση του;


Ξαφνικά, μια θέση σε μια μοτοσυκλέτα εργοστασιακών προδιαγραφών της Ducati είναι ελεύθερη για το 2024. Εκεί υπάρχει ένας “προφανής κληρονόμος“. Ο Marco Bezzecchi. O Ιταλός (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Mooney VR46 Racing Team) έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του και είναι αυτή τη στιγμή τρίτος στη βαθμολογία (πίσω από τον άλλο αναβάτη της Prima Pramac Ducati, Jorge Martin). H Ducati του έχει κάνει την πρόταση και τώρα είναι η απόφαση του Ιταλού που αναμένεται.

“Έχω ήδη αποφασίσει, αλλά θα ανακοινώσω την απόφασή μου αργότερα”, είπε ο Bezzecchi μετά το Grand Prix της Αυστρίας, ενώ πρόσθεσε: “Ο Valentino Rossi με πιέζει να μείνω”.

Αν τελικά ο Bezzecchi μείνει στην VR46, ποιός θα μπορούσε να πάρει την “χηρεύσασα” θέση στην Prima Pramac; Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αναβάτης που δεν έχει θέση στο grid του χρόνου. Ο Franco Morbidelli, του οποίου τη θέση στη Yamaha θα πάρει ο Alex Rins. Η Υamaha έκανε πρόταση στον Morbidelli να πάρει τη θέση του Toprak Razgatlioglu στην εργοστασιακή της ομάδα στα Superbikes, αλλά ο Ιταλοβραζιλιάνος αρνήθηκε, πιστεύοντας ότι “έχει ακόμα ψωμί” στα MotoGP. Και είναι λίγο απίθανο να εννοούσε τη θέση του Rins στην LCR Honda. Οπότε μήπως ο Morbidelli (ο οποίος βέβαια δεν έχει ακόμα καταφέρει να φτάσει στην απόδοση που είχε το 2020, όταν τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα) βρισκόταν σε συνομιλίες με την Ducati και περιμένουμε κάποια τέτοια ανακοίνωση;

Σε κάθε περίπτωση, το πιο πιθανό μέρος για να κάνει η Ducati τις ανακοινώσεις όσον αφορά την σύνθεση των ομάδων της το 2024 είναι το Grand Prix του Misano, στις 8-9-10 Σεπτεμβρίου. Οι φήμες πάνε και έρχονται, όμως για σίγουρα αποτελέσματα θα πρέπει να κάνουμε περίπου μισό μήνα υπομονή. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Μοτοσυκλέτα ή σκούτερ; Πώς να επιλέξετε  – e-thessalia.gr

cars

Ducati: Νέα επετειακή έκδοση για τη Monster

cars

Leasing μοτοσυκλέτας: Οι λόγοι που συμφέρει ενάντια στην αγορά

cars

Voge AC525X – Η εξέλιξη των ειδών

cars

Moto GP: Νίκη με στυλ για τον Μάρκεθ στην Αυστραλία

cars

Νέο ρεκόρ Guinness για τον γηραιότερο αναβάτη που συμμετείχε σε αγώνα

cars

Tο θρυλικό μοντέλο που θέλει να επαναφέρει στην παραγωγή η Kawasaki

cars

Ducati Multistrada V4 Rally: Η μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

cars

Πώς παίρνεις μια κλασική Husqvarna και καταλήγεις σε κάτι τέτοιο

cars