CARSNEWS
MOTONEWS

Moto Guzzi V100 Mandelo: Η πρώτη μοτοσυκλέτα με προσαρμοζόμενη αεροδυν

Moto Guzzi V100 Mandelo: Η πρώτη μοτοσυκλέτα με προσαρμοζόμενη αεροδυναμική
  • Διαβάστηκε από 1.139 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2023

Η V100 Mandello φέρνει αέρα αλλαγής στην Moto Guzzi με την υιοθέτηση καινοτόμων χαρακτηριστικών με τεχνολογίες αιχμής στη σχεδίαση, τον κινητήρα αλλά και σε επίπεδο αεροδυναμικής.

MOTO GUZZI: V100 Mandello, τι είναι η προσαρμοζόμενη αεροδυναμική; Advertisement

Η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με ενεργά αεροδυναμικά φτερά

Η V100 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με ενεργά αεροδυναμικά φτερά τα οποία αναπτύχθηκαν μετά από πολλές δοκιμές σε αεροσήραγγα αλλά και στον δρόμο. «Κρύβονται» στο εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ χωρίς να προσθέτουν όγκο στη μοτοσυκλέτα και ανοίγουν ηλεκτρικά όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 70χλμ/ώρα, μειώνοντας κατά 22% την πίεση του αέρα που φτάνει στον κορμό του αναβάτη. Το σημείο ενεργοποίησής τους μπορεί να διαφέρει (από τα 30 έως τα 95 χλμ/ώρα) ανάλογα με το επιλεγμένο mode, ενώ αν θέλεις να είναι μονίμως ανοικτά ή κλειστά απλώς κάνεις την αντίστοιχη ρύθμιση μέσα από το μενού της TFT οθόνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μοντέρνα σχεδίαση και υπερπλήρης εξοπλισμός

Η μοτοσυκλέτα είναι ολοκαίνουργια, τόσο σε επίπεδο μηχανικών μερών όσο και σχεδίασης. Με ξεκάθαρα τα μοντέρνα στοιχεία και τον μυώδη προσανατολισμό, το V100 Mandello είναι γωνιώδες και δυναμικό εγκαταλείποντας τις ρετρό φόρμες της γκάμας της Moto Guzzi. Εντυπωσιάζει το μονόμπρατσο της πίσω ανάρτησης αλλά και η σχεδίαση των τροχών, ενώ στο πίσω φανάρι έχει χρησιμοποιηθεί το σχέδιο της «απόληξης jet κινητήρα» που γνωρίσαμε και από το V85 TT. Η έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών , εκτός από τις συνηθισμένες πληροφορίες, διαθέτει ένδειξη για την πίεση των ελαστικών, ενώ δεν λείπει η γνωστή πλατφόρμα σύνδεσης με smarthpone ΜΙΑ με την οποία μπορείς να διαχειριστείς κλήσεις κ.λπ αλλά και να δεις στην οθόνη της μοτοσυκλέτας τις οδηγίες του GPS. Φυσικά σαν γνήσια sport touring που σέβεται τον εαυτό της φέρει cruise control και θερμαινόμενες χειρολαβές, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει θύρα USB αλλά και ο απαραίτητος χώρος για τη φόρτιση μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Νέος κινητήρας με 115 ίππους και 82% της ροπής από τις 3.500σαλ

Η V100 Mandello είναι επίσης η πρώτη Moto Guzzi που τροφοδοτείται από τον νέο “compact block” κινητήρα, με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η παράδοση γίνεται σεβαστή από την αρχιτεκτονική του εγκάρσιου V90° δικύλινδρου 1000αρη κινητήρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς νέος και διαθέτει απόδοση 115 ίππων στις 8.700σαλ και μέγιστη  ροπή 10,7kg-m στις 6.750, με το 82% να είναι διαθέσιμο ήδη από τις 3.500 στροφές / λεπτό.  Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με άξονα, ενώ το νέο  6τάχυτο κιβώτιο συνεργάζεται με υγρό, μονόδρομο, υδραυλικό συμπλέκτη και με quickshifter δύο κατευθύνσεων.

Ηλεκτρονικά επιπέδου superbike

Η V100 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα σύγχρονο Superbike στον τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, αφού το ηλεκτρονικό γκάζι συνδυάζεται με την κορυφαία ECU 11MP της Magnetti Marelli καθώς και με μονάδα IMU 6 αξόνων. Ο αναβάτης έχει στην επιλογή του 4 riding modes (tour, rain, road, sport) που διαφέρουν ως προς την χαρτογράφηση, το φρένο του κινητήρα (2 επίπεδα), τον τρόπο  παρέμβασης του Traction control (4 επίπεδα-λειτουργεί και ως wheelie control) αλλά και τη λειτουργία των ημιενεργητικών αναρτήσεων, ενώ όλα τα παραπάνω μπορούν να ρυθμιστούν και ξεχωριστά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για διαφορετικούς συνδυασμούς σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τρόπο οδήγησής σου.

Cornering ABS με φρένα Brembo και ημι-ενεργητική ανάρτηση Ohlins

Πιστή στην παράδοση της Moto Guzzi, η V100 χτίζεται γύρω από ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα σαν ενεργό μέλος του με το 17λιτρο ρεζερβουάρ να εκτείνεται κάτω από τη σέλα συμβάλλοντας στη συγκέντρωση των μαζών χαμηλά. Οι αναρτήσεις  στην έκδοση S προέρχονται από την Ohlins και είναι ημιενεργητικές. Το σύστημα Smart EC 2.0 (ακριβώς το ίδιο με του RSV4) φροντίζει ώστε το ανεστραμμένο πιρούνι 43χιλ και το αμορτισέρ να έχουν πάντοτε το ιδανικό setup είτε στην ημιενεργητική λειτουργία-προσαρμόζεται σύμφωνα με την οδήγηση και το οδόστρωμα-είτε στη χειροκίνητη η οποία λειτουργεί σαν παραδοσιακή ανάρτηση, χωρίς την επέμβαση των ηλεκτρονικών. Κορυφαίες λύσεις συναντάμε και στα φρένα, εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχει η Brembo. Στο εμπρός μέρος συναντάμε τις τετραπίστονες δαγκάνες Μ4.32 με δίσκους 320 χιλ, πίσω διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 280χιλ, ενώ  το πακέτο ολοκληρώνεται με το cornering ABS της Continental.

Τιμή:

Moto Guzzi V100 Mandello: 15.499 ευρώ.

Η Moto Guzzi V100 Mandello S: 17.999 ευρώ.

Η Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale: 16.999 ευρώ

Mε τη V100 Mandello η Moto Guzzi γυρίζει σελίδα!

Η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με ενεργά αεροδυναμικά φτερά

Υγρόψυκτος 1000άρης με 115 ίππους και ηλεκτρονικά επιπέδου superbike

Μοντέρνα σχεδίαση και υπερπλήρης εξοπλισμός

Cornering ABS με φρένα Brembo και ημι-ενεργητική ανάρτηση Ohlins

Τι άλλες καινοτομίες πιστεύετε ότι πρέπει να έχουν τα νέα μοντέλα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Ducati Monster 30° Anniversario – O σωστός τρόπος εορτασμού

cars

Triumph Tiger 1200 GΤ Explorer: 4.012 χλμ. και 520 λίτρα σε 24 ώρες

cars

Μοτοσικλέτα και… ψησταριά 2 σε 1

cars

Buell Super Touring 1190 – Το «τέρας» από την Αμερική

cars

Vegan Pea Pasta Recipe

cars

Ποιο μοντέλο των ονείρων σου δεν θα αγόραζες έστω και σαν μεταχειρισμέ

cars

Νεκρός 60χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο σε επαρχιακή οδό στη Χαλκιδική

cars

Νέος τιμοκατάλογος Piaggio 2024

cars

Δίπλωμα οδήγησης σε 17άρηδες, κάμερες και τσουχτερά πρόστιμα για παραβάσεις

cars