CARSNEWS
F1 & RACES

O χειρότερος αγώνας του Φερστάπεν στο 2023

Κι όμως ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αναγνωρίζει έναν αγώνα από τον οποίο δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τη συνολική του απόδοση.

Έπειτα από μία χρονιά με 19 νίκες σε 22 Grand Prix ελάχιστοι πιστεύουν πως υπάρχει κάποιο αγωνιστικό τριήμερο στο οποίο ο Μαξ Φερστάπεν δεν απέδωσε στο 100%. Ο Ολλανδός είχε μία απίθανη σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και σημείωσε πολλά νέα ρεκόρ.

Παρ’ όλα αυτά ο Φερστάπεν επέλεξε έναν αγώνα στον οποίο ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Και πριν κάποιος πει για τη Σιγκαπούρη, όχι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν επέλεξε στο Grand Prix της Μαρίνα Μπέι.

Travelling back to the #F1Sprint in Losail ⏰⏪pic.twitter.com/KT6lwJCZRO

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) December 21, 2023

«Ο χειρότερος αγώνας μου είναι σίγουρα το Μπακού. Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος με όλα όσα έγιναν το αγωνιστικό τριήμερο. Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου. Δοκίμαζα διαφορετικά πράγματα στον αγώνα με τις ρυθμίσεις στο τιμόνι. Αυτά τα έκανα επειδή ήταν και το μονοθέσιο ακόμη πολύ καινούργιο. Μετά από εκείνον τον αγώνα είπα στον εαυτό μου: “δεν πειράζει που δεν πήρες τη νίκη, έμαθες όμως πολλά πράγματα”. Στη Σιγκαπούρη δεν ήμασταν καλοί και μάλλον κάναμε λάθος επιλογές στο στήσιμο του μονοθεσίου. Για εμένα κατά μία έννοια ο αγώνας της Σιγκαπούρης ήταν σαν να μην έγινε», εξήγησε ο Φερστάπεν.

Όσο για το 2024, ο 26χρονος περιμένει μια πολύ διαφορετική χρονιά και δύσκολα θα επαναλάβει τα όσα έκανε στο φετινό πρωτάθλημα.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)

cars

Formula1: Nίκη Φερστάπεν, εντυπωσιακός ο Λεκλέρ στο Λας Βέγκας

cars

H Visa και οι Ομάδες της Red Bull Formula One ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία

cars

Κινδυνεύει το Grand Prix Ισπανίας

cars

Τρομερός Σάινθ πήρε την pole position, καταστροφή για Red Bull και… εκτός δεκάδας!

cars

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

cars

To F1 Vlog επέστρεψε!

cars

BETTING GUIDE: Who are the favourites as F1 returns to the United States for the second time this season?

cars

GP Μπαχρέιν: Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες – Η Red Bull το 1-2!

cars