CARSNEWS
F1 & RACES

GP Μπαχρέιν: Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες – Η Red Bull το 1-2!

1.886 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2024)

– Νίκη νούμερο 55 για το Max Verstappen

– Δύσκολος αλλά επιτυχημένος αγώνας για τον Perez

– Έδωσε τις δικές του απαντήσεις ο Carlos Sainz

Νίκη νούμερο 55 για το Max Verstappen

Αποστομοτική απάντηση σε όσους πίστευαν ότι μπορεί κάποια ομάδα να την ανταγωνιστεί τη νέα σεζόν έδωσε η Red Bull. Ο Verstappen πήρε χθες την pole position και σήμερα, όχι μόνο δεν έχασε ουσιαστικά ποτέ την πρωτοπορία αλλά δεν απειλήθηκε καν από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Ο Ολλανδός ήταν επικεφαλής από την πρώτη στροφή μέχρι την καρό σημαία, ανέπτυξε γρήγορα διαφορά ασφαλείας και είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. 

Δύσκολος αλλά επιτυχημένος αγώνας για τον Perez

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull, ωστόσο ο αγώνας του δεν ήταν τόσο μονότονος όσο αυτός του teammate του. Ο Μεξικανός χρειάστηκε να δώσει μάχη με τις δύο Ferrari των Leclerc και Sainz αλλά και με τον Russell της Mercedes και κατάφερε από αυτή να βγει θριαμβευτής. Παρά τον καλό του αγώνα ωστόσο, δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να απειλήσει τον Verstappen. Μόνο ευχαριστημένοι πρέπει να είναι πάντως στην Red Bull από τον πρώτο αγώνα. 

Έδωσε τις δικές του απαντήσεις ο Carlos Sainz

Αγώνας απάντηση ήταν αυτός και για τον Carlos Sainz, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση, μπροστά από τον teammate του Leclerc. O Ισπανός θα προσπαθήσει να δείξει στην Ferrari πως έκανε λάθος να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο και σίγουρα σε αυτόν τον αγώνα τα κατάφερε. Ο Leclerc τον ακολούθησε στην τέταρτη θέση, όμως είχε έναν προβληματικό αγώνα ειδικά στο πρώτο μέρος του όσον αφορά τα δυνατά φρεναρίσματα στο τέλος των μεγάλων ευθειών. Κάτι καλύτερο από την 5η θέση θα περίμενε ο Russell, ωστόσο η απόδοσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν καθοδική και έδωσε το δικαίωμα στο Norris να τον πλησιάσει. Οι δύο νεαροί Βρετανοί τερμάτισαν μπροστά από τον Βρετανό γερόλυκο Lewis Hamilton (8ος), τον οποίο ακολοθούσαν οι Piastri, Alonso και Stroll. 

Ο επόμενος αγώνας

H Formula 1 παραμένει στις υψηλές θερμοκρασίες, αφού ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Σαουδική Αραβία σε μία περίπου εβδομάδα (7-9 Μαρτίου)

Related Articles

Verstappen – “Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πολύ χαζό”

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

Formula 1: «Έβρεξε» ποινές στην Αυστρία

cars

Vasseur και Wolff διαφωνούν με τα νέα ελαστικά της Pirelli χωρίς θερμαντικές κουβέρτες

cars

F1 GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

cars

H General Motors μπαίνει επισήμως στην F1, αν μπει ο Andretti

cars

LIVE TV: Με παρόντα τον Χόρνερ η παρουσίαση της νέας Red Bull Racing RB20

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas απάντησε στο FP2

cars

Αυτή θα είναι η αγωνιστική διαδρομή στο GP Σαουδικής Αραβίας (videos)

cars