CARSNEWS
F1 & RACES

O Nyck De Vries απολύθηκε “ξερά” από την AlphaTauri-ο Ricciardo είχε κάνει μόλις 11 γύρους δοκιμών

Την στιγμή που Daniel Ricciardo έκανε γύρους με την AlphaTauri στο Silverstone, η ομάδα απέλυσε τον Nyck de Vries σε μια από τις πιο “εν ψυχρώ” απομακρύνσεις στην F1

Top Gear TEAM

Nyck de Vries

11 γύροι. Έντεκα. Αυτό αρκούσε από την πορεία του Daniel Ricciardo στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli στο Silverstone την περασμένη εβδομάδα για να τραβήξει η Red Bull την πρίζα από την καριέρα του Nyck de Vries στην F1, να επανατοποθετήσει τον Αυστραλό στην ομάδα νέων της και να δώσει την θέση του στην AlphaTauri στον Ricciardo. Μάλλον είναι ο ορισμός της “ξερής” απόλυσης. Ίσως να την κάνει και ταινία ο Brad Pitt.

Δεν έφερε αποτελέσματα ο Nyck de Vries

Ο De Vries -πρωταθλητής της Formula 2 και της Formula E- έκανε τελικά το μεγάλο του βήμα στην Formula 1 με μια εμφάνιση ενός αγώνα για τη Williams την περασμένη σεζόν, και η 8η θέση που κατέλαβε του χάρισε μια θέση πλήρους απασχόλησης με την AlphaTauri για το 2023.

Όμως ο 28χρονος δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και μια σειρά από ατυχήματα και θλιβερές επιδόσεις -σε σύγκριση με τον teammate Yuki Tsunoda- τον έφεραν σε δύσκολη θέση μόλις σε 10 αγώνες στην σεζόν.

Και στο παρασκήνιο ο Daniel Ricciardo -ο οποίος είχε επιστρέψει στη Red Bull ως εφεδρικός οδηγός, αφού εκδιώχθηκε από τη θέση του στη McLaren- είχε εντυπωσιάσει στον προσομοιωτή, κάτι που στη συνέχεια μεταφράστηκε στον πραγματικό κόσμο κατά τη διάρκεια των δοκιμών της περασμένης εβδομάδας.

Εντυπωσιασμένος ο Horner με τον Ricciardo

“Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι -λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είχε καθίσει σε μονοθέσιο για επτά μήνες- μέσα στον τρίτο ή τέταρτο γύρο του κατέβηκε σε έναν χρόνο που ήταν μέσα στο ένα δευτερόλεπτο από αυτόν που πέτυχαν οι οδηγοί μας, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Christian Horner στο επίσημο podcast F1 Nation. “Στη συνέχεια, ο πρώτος σωστός γύρος του, στον πιθανότατα έβδομο γύρο της ημέρας, θα τον έβαζε στην πρώτη σειρά εκκίνησης [στο Βρετανικό GP]. Έτσι, αυτό ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό.

“Μπορούσες να δεις την ανακούφιση στα μάτια του, σχεδόν σαν να έφυγε η πίεση από τους ώμους του. Ότι μπορούσε ακόμα να το κάνει, ότι δεν τρελαινόταν και ότι ο παλιός Daniel ήταν ακόμα εκεί”.

Alpha Tauri AT04 Car Launch

Alpha Tauri AT04

Στη συνέχεια, ο Horner εξήγησε ότι ο Ricciardo γνώριζε πριν από το τεστ ότι θα του προσφερόταν η θέση του οδηγού στην AlphaTauri αν τα πράγματα πήγαιναν καλά και ότι ο απώτερος στόχος του είναι να επιστρέψει στη Red Bull το 2025. Με άλλα λόγια: Sergio Perez πρόσεχε.

Με τον Ricciardo να αποδεικνύει ότι επέστρεψε στα καλύτερά του, κάποιος έπρεπε στη συνέχεια να ανακοινώσει τα νέα στον De Vries. “Όλα έγιναν λίγο πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα”, δήλωσε ο Horner. “Έχοντας κατά νου ότι δεν είχαμε ολοκληρώσει τη δοκιμή, αλλά ο Helmut [Marko] μίλησε με τον Nyck… περίπου στον 11ο γύρο της δοκιμής, νομίζω”.

Related Articles

Aston Martin chief admits concerns about Fernando Alonso’s new F1 contract

cars

Ζυλ Μπιανκί: Ο πιλότος της F1 και το άδοξο τέλος του

cars

What F1 drivers think of the proposed new points system

cars

Σε ποια ιστορική ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Vettel;

cars

Πού θα γίνει ο πρώτος αγώνας του Χάμιλτον με τα κόκκινα της Ferrari

cars

Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

cars

Γλίτωσε τη φυλακή ο 92χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν για την απάτη των 400 εκατομμυρίων λιρών – Συμφώνησε να πληρώσει στην εφορία 652 εκατ. λίρες

cars

Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

cars

Το F1 Vlog του GP Βελγίου

cars