CARSNEWS
MOTONEWS

R.I.P. Anthony Gobert – Έφυγε από την ζωή ο Αυστραλός

Υπέκυψε τελικά, στην επιδείνωση της υγείας του ο Αυστραλός αναβάτης αγώνων, 8 φορές νικητής στα WSBK και θεωρούμενος ως ένα απο τα μεγαλύτερα φυσικά ταλέντα που πέρασαν από τον χώρο…

Ήταν πριν λίγες μόνο μέρες, όταν σας μεταφέραμε την είδηση, ότι ο Anthony Gobert βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του, όπως ενημέρωσε επίσημα η οικογένεια του. Από την ίδια πηγή και πιο συγκεκριμένα, την μητέρα του Suzanne, δημοσιεύθηκε και η είδηση του θανάτου του, πριν λίγες ώρες. Ο Anthony Gobert ήταν 48 ετών.

Ο Αυστραλός Anthony Gobert γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1975 στην Αυστραλία. Ξεκίνησε την καριέρα του με εντυπωσιακές επιτυχίες και πρωταθλήματα στα motocross και supercross, μεταβαίνοντας στην συνέχεια στους αγώνες ταχύτητας. Το 1994, πήρε το Αυστραλιανό πρωτάθλημα Superbikes στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ αγωνίστηκε και στα WSBK από το 1994 έως και το 1997. Τότε, υπέγραψε συμβόλαιο με την Suzuki για να αγωνιστεί στα 500GP, αλλά εκδιώχθηκε από την ομάδα όταν βγήκε θετικός σε τεστ ναρκωτικών. Κατόπιν, έκανε 8 αγωνιστικές σεζόν στο πρωτάθλημα ΑΜΑ, ενώ μετά από σποραδικές αγωνιστικές συμμετοχές, αποσύρθηκε από τις δημόσιες εμφανίσεις το 2008.

Δυστυχώς, τα προσωπικά προβλήματα και οι καταχρήσεις ουσιών και αλκοόλ ήταν μια σταθερά σε όλη την ζωή του Gobert, κάτι που ανέφερε και η μητέρα του στην ανάλογη ανάρτηση ανακοίνωσης του θανάτου του. Τα ναρκωτικά ήταν ο λόγος για τον οποίο ο αναβάτης αποκλείστηκε και κατά την διάρκεια της καριέρας του στην ΑΜΑ, στην ομάδα της Ducati, ενώ σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ, έχει επιτεθεί και ληστέψει δύο άτομα το 2008, ενώ το 2019 υπήρξε θύμα άγριου ξυλοδαρμού σε μπαρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στις 11 Ιανουαρίου, έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Gobert βρισκόταν υπό καταπραϋντική-παρηγορητική φροντίδα και ότι η οικογένεια του περίμενε το μοιραίο. Τότε, έγινε αναφορά για «σύντομη ασθένεια» η οποία ωστόσο δεν αποκαλύφθηκε. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Related Articles

Βόλος – Αυτόπτης μάρτυρας: «Η μητέρα του μωρού ήταν σε σοκ, δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβη»

cars

Ζευγάρι που έκανε το γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα κακοποιήθηκε βάναυσα στην Ινδία

cars

Αφιέρωμα – Η Γυμνή αλήθεια του 2024, Μέρος 2ο

cars

Νέα υπεύθυνη CRM και επικοινωνίας του κλάδου YAMAHA της μοτοδυναμικης

cars

Ένα Kawasaki διαφορετικό από τα άλλα

cars

Keeway RK 250 S – Προσιτή commuter που θα μπορούσε να βρίσκεται και εδώ

cars

Πώς η Ducati Multistrada V4 RS γίνεται ακόμα πιο ‘διαστημική’ στο μοντέλο του 2024

cars

Το απόλυτο πουκάμισο του μηχανόβιου

cars

Joan Mir: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη φορά που η Honda έφερε κάτι που λειτούργησε στη δοκιμή MotoGP της Βαλένθια”

cars